Centenarul… sărbătorit la Școala Gimnazială Balinț

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

„În cadrul proiectului ,,Mozaicul amintirilor – România celor 100 de ani”, un proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și coordonat de Institutul Român de Educație a Adulților, în parteneriat cu Facultatea de Arte din Timișoara, o parte dintre elevii Școlii Gimnaziale Balinț au redat prin pictură cum își imaginează unirea.

La începutul activității li s-au pus următoarele întrebări :Dacă ai fi provocat să îți imaginezi vizual Marea Unire din 1918, cum ai alege să o pui pe pânză? Ce culori ai alege?

Uitându-ne la cei mici cum și-au pictat ideile, ne dăm seama că unui adult i-ar fi teamă să se exprime atât de liber. Da, avem nevoie de curaj ca să punem pensula pe pânză. De ce? Pentru că a ne exprima artistic presupune să devenim vulnerabili în fața privitorului. Învățarea nu înseamnă doar ca tinerii să învețe de la noi, ci și noi să învățăm de la ei.

Tot în cadrul sărbătoririi Centenarului elevii de gimnaziu, coordonați  de profesorul de istorie Bogdan Pleș  și de directoarea prof. Mihaela  Kristof, au susținut  un program artistic  în care au recitat poezii și au cântat cântece specifice evenimentului. La activitate au participat ca spectatori: părinți, reprezentanți ai comunității locale, cadre didactice.

Sărbătorim anii care au trecut și semănăm gânduri pentru anii care vor urma. Poate că cel mai important lucru pe care ar trebui să-l facem este să susținem mai mult talentul și aptitudinile speciale ale copiilor români.

AL PRESS

Despre admin 6224 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.