Premiul special obținut la Bistrița de către tânărul solist de muzică populară Dorinel Gavriluț Pîrvoni

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nu mai puţin de 40 de concurenţi din toate zonele ţării s-au prezentat la cea de-a X-a ediţie a Festivalului-Concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Valeria Peter Predescu”, concurs care a avut loc la Bistriţa în perioada 15-16 mai 2019, la Centrul Cultural Dacia.

Evenimentul a fost organizat de către Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi Fundaţia „Valeria Peter Predescu”.

Concurenţii înscriși la festivalul concurs au reprezentat județele: Suceava, Buzău, Maramureş, Teleorman, Prahova, Timiş, Sibiu, Olt, Ialomiţa, Neamţ, Giurgiu, Mureş, municipiul Bucureşti şi  Bistriţa-Năsăud.
Sub bagheta dirijorului Ştefan Cigu, acompaniaţi de orchestra profesionistă Dor Românesc, concurenţii au interpretat nu mai puţin de trei piese, o doină şi un cântec cu orchestra din repertoriul propriu, dar şi un cântec al artistei Valeria Peter Predescu. Prezentator al evenimentului a fost Miruna Ionescu de la Televiziunea Română.

Din juriul festivalului concurs au făcut parte următorii: Elise Stan de la Televiziunea Română – președinte, alături de Maria Tănase Marin – TVR, Gabriela Rusu-Păsărin – realizator emisiuni la Societatea Română de Radiodifuziune, Ileana Vieru – redactor Radio România şi Valentin Marin – director Radio RomâniaAntena Satelor, Roxana Gibescu – Electrecord, secretarul de stat Alexandru Pugna, artista Matilda Pascal Cojocăriţa – director artistic Dor Românesc, dirijorul Ioan Lazăr, etnologul Menuţ Maximinian, precum şi fiul regretatei artiste – Nicu Predescu.

„Festivalul «Valeria Peter Predescu» este unul dintre festivalurile-concurs care mi-au intrat în suflet și nu susțin acest lucru doar pentru faptul că am reușit să obțin un premiu, spun asta pentru că m-am simțit extraordinar de bine la Bistrița, publicul a reacționat foarte bine la piesele cântate de mine și mi-au transmis o stare excepțională, care nu poate fi înlocuită cu nimic altceva. Mă bucur foarte mult că am reușit să particip la acest festival și mă simt privilegiat, deoarece am reușit să leg prietenii frumoase, foarte strânse cu o parte dintre concurenți. Cât despre concurs, aș putea evidenția că am fost prezenți la preselecție peste 40 de concurenți, dintre care doar 24 am trecut mai departe, iar din cei 24, doar 12 am urcat pe podium. Sâmbătă, după ce m-am întors acasă, am plecat spre Serbia, în Banatul Sârbesc, mai exact la Doloave,  fiind invitat acolo să cânt, împreună cu colegii de la ansamblul din Dumbrava, coordonat de dl Dumitru Răduțiu, ansamblu în cadrul căruia sunt și eu dansator!”,

a declarat pentru Actualitatea tânărul interpret de muzică populară din Gladna-Montană, Dorinel Gavriluț Pîrvoni – premiat la Festivalul-Concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Valeria Peter Predescu”, cu Premiul Special al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistrița-Năsăud.

Cu acest prilej a fost lansată şi cartea Valeria Peter Predescu – Destin, scrisă de Melania Cuc.

Estera CIMPONERIU

Despre admin 6629 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.