Premieră. Un proiect al primarului PNL a fost respins de consilierii locali lugojeni

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Achiziția fostei fabrici „Textila”
a fost respinsă de consilierii locali lugojeni

Consiliul Local Municipal din Lugoj a respins propunerea primarului Claudiu Buciu de a cumpăra terenurile și clădirile fostei fabrici „Textila”. Consilierii locali au aprobat într-o ședință anterioară suma de aproximativ 1 milion de euro, pentru realizarea acestei achiziții. Însă când s-a supus la vot proiectul privind cumpărarea, acesta nu a întrunit numărul de voturi. Majoritatea au motivat că prețul pretins de vânzător este mult prea mare.

Momentul a înregistrat și o premieră. Pentru prima dată, unul dintre proiectele propuse de către primarul PNL nu a fost votat de către aleșii USR, cu care la nivelul orașului există un parteneriat.

Terenul fostei fabrici „Textila”, are o suprafață de aproximativ 70 de mii de mp, plus 36 de construcții și clădiri. Aici, primarul Claudiu Buciu a anunțat că își dorește să construiască sedii pentru societatea de apă și canal și pentru cea de patrimoniu local, înființate recent, dar care nu și-au început încă activitatea.

Proiectul de hotărâre propus de primarul PNL Claudiu Buciu, privind aprobarea inițierii procedurilor în vederea achiziționării unor imobile, teren și construcții, unde a funcționat fosta fabrică ITL – unitatea A, de pe strada Buziașului, a fost respins de către Consiliul Local Lugoj, prin votul consilierilor PSD, PMP și USR PLUS.

Terenul și clădirile fostei fabrici ITL – unitatea A se află în proprietatea societății Arka Industry Hotel SRL, reprezentată de Miron Sporea, administratorul societății.

„Considerăm că achiziționarea acestor imobile se poate dovedi foarte utilă pentru buna desfășurare a activității societăților comerciale aparținând municipiului Lugoj, înființate pentru gestionarea serviciilor de utilitate publică. (…) Propunem Consiliului Local Municipal Lugoj adoptarea unei hotărâri privind aprobarea inițierii procedurilor în vederea achiziționării imobilelor descrise în alineatele precedente. Trebuie menționat faptul că prețul imobilelor va fi stabilit printr-un raport de evaluare supus spre aprobare Consiliului Local”,

a menționat primarul Claudiu Buciu în referatul proiectului de hotărâre.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de primarul Claudiu Buciu după ce societatea Arka Industry Hotel SRL a transmis Primăriei Lugoj, în 26 mai 2021, o scrisoare de intenție, privind vânzarea unor active imobiliare proprietate a societății, constând într-un teren intravilan și construcții, în suprafață de 51.920 de metri pătrați, și un alt teren intravilan și construcții, în suprafață de 15.382 de metri pătrați.

La proiectul de hotărâre a fost anexat și un raport de evaluare financiară, efectuat de ing. Dionisie Bojin, evaluator autorizat proprietăți imobiliare, în 10 aprilie 2017, conform căruia activele aflate în patrimoniul SC Arka Industry Hotel SRL au o valoare estimată, la 31 decembrie 2016, de 1.983.949 de euro.

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.