Povestea asistentului SMURD, trimis să-și salveze propriul copil lovit de o mașină la Fârdea

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

– Tati, dar de ce ai venit tu să mă salvezi?

Ministerul Afacerilor Interne a pu-blicat pe pagina de Facebook povestea asistentului Sebastian Petruș, care a fost trimis să intervină la o urgență, un copil lovit de o mașină la Fârdea. Pe drum a aflat că este vorba despre fiul său. De câteva minute elicopterul SMURD decolase de la Timișoara către Arad, unde urma să fie pregătit pentru o urgență. Iată, mai jos, întreaga poveste așa cum a fost publicată de MAI.

„În acea dimineață, echipajul medi-cal, format dintr-un medic, doi piloți și Sebastian Petruș – asistent medical în cadrul SMURD Timiș, încheia încă o misiune cu succes și adăuga pe lista lungă un nou pacient salvat.

În timpul zborului au primit un apel prin stație.

– Vă rugăm să vă îndreptați către satul Fârdea. Un copil de 4 ani a fost lovit de o mașină. Urgent trebuie transportat la spital. Nu știm dacă a fost afectată coloana sau alte organe vitale. Nu se poate mișca și îl doare spatele.

Imediat pilotul a schimbat traseul aeronavei, iar echipajul medical a început să se pregătească pentru intervenție. În acel moment telefonul lui Sebastian a sunat. Era soția lui.

– Să știi că voi întârzia. Mergem la Fârdea să salvăm un copil.

– Mario a fost lovit de o mașină! Se plimba cu bicicleta… mai multe nu știu. M-au sunat ai mei să-mi spună, i-a răspuns soția în hohote de plâns.

În acel moment Sebastian a realizat că merge să-și salveze propriul copil. Era la bunici, vorbiseră dimineața la telefon și totul era în regulă… Cu ochii în lacrimi, dar încercând să rămână lucid, Sebastian a indicat piloților care este cel mai bun loc de aterizare și a gestionat prin telefon transportarea copilului cu ajutorul unei ambulanțe către acel loc.

– Dar tu ești din zonă?, l-a întrebat pilotul.

– Da, însă acum e vorba chiar de băiatul meu. El este victima, le-a răspuns Sebastian.

Ajuns la fața locului, a alergat în-tr-un suflet la ambulanță și acolo și-a zărit puștiul întins pe targă.

„Când m-a văzut cel mic, a început să plângă. Niciodată nu am crezut că văzându-mi baiatul plângând, voi fi cel mai fericit om de pe pământ. Știam că fiecare lacrimă de-a lui înseamnă că este în viață”, ne-a spus Sebastian.

Copilul a fost preluat de către elicopter și dus de urgență la Timișoara.

„Știam că trebuie să îl țin de vorbă pe cel mic, să nu adoarmă. Vorbeam întruna… ca niciodată, doar ca să nu închidă ochii. Îmi aduc aminte că îi citeam povești și voiam să îl văd cu ochișorii închiși, dar acum îl voiam treaz. Ați auzit vreodată te iubesc? Pentru mine acel te iubesc spus de puiul meu, acolo sus în aer, a însemnat cel mai mult.”

La Timișoara, copilul a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital. A fost supus investigațiilor medicale de specialitate și Sebastian ne-a spus cu sufletul liniștit că acum este bine. A fost operat la picior și va urma o perioadă de recuperare.

La ieșirea din operație puștiul și-a întrebat tatăl:

– Tati, dar de ce ai venit tu să mă salvezi?

– Pentru că asta e meseria mea…

– Tu salvezi și alți copii?

– Da, tati… salvăm pe oricine are nevoie de ajutor.

– Tati, când mă fac mare ca tine vreau să fiu!

Sebastian are 30 de ani și de 4 ani lucrează la SMURD. A participat la sute de misiuni, dar acum a avut parte poate de examenul vieții lui, să-și salveze propriul copil. Știm că la fiecare intervenție Sebastian, la fel ca toți colegii lui salvatori, acționează cu aceeași dăruire și implicare. Și mai știm că uneori lupta cea mai grea se dă cu sufletul! Iar pentru asta… le mulțumim tuturor!

Lugojeanul.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.