Poveste românească la Casa Bredicenilor: expoziţie de port popular și fotografie veche + recital de muzică și poezie

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Astăzi, 26 februarie, ora 18, la ,,Casa Bredicenilor“, va avea loc un eveniment cultural deosebit. Sub genericul ,,Poveste românească“ , Biblioteca Municipală Lugoj, împreună cu familia Simona și Waldemar Megerle, prezintă publicului lugojean o expoziție de port popular și fotografie veche, obiecte culese din satele bănățene.

Cu acest prilej, va avea loc și un program de muzică și poezie. Elevi de la Școala de muzică ,,Filaret Barbu“ vor susține un recital inedit, în timp ce poeții lugojeni, Adriana Weimer, Maria Rogobete, Daniela Radu, Nicolae Silade și Ionel Panait vor recita poezii de dragoste din creația proprie.

Expoziția familiei Megerle va fi deschisă publicului până în 15 martie, între orele 9 și 15.30.

,,Expoziția are ca scop prezentarea de fotografie veche și mai puțin a portului popular. Fotografia surprinde în general un moment important din viața țăranului, și anume căsătoria. Probabil că vă mai aduceți aminte de nelipsitul tablou din casa bunicilor…. tabloul acela desenat. Fiecare tablou are povestea lui. Cineva mi-a povestit că mireasa, fiind săracă, a rugat fotograful să-i deseneze și salba de galbeni de la gât pe care ea nu o avea. În alte situații, mireasa comanda fotografului și niște cârlionți în frunte, pe care ea, desigur că în realitate nu îi avea. Cred că expoziția va place și va trezi nostalgia vizitatorului“, spune Waldemar Megerle.

(sursa: lugojeanul.ro)

AL PRESS

Despre admin 6540 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.