Polițiștii i-au oprit pe șoferii de pe A1 la o pauză de cafea

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Acțiune inedită a polițiștilor de la rutieră din Făget. Oamenii legii au oprit șoferii, la coborârea de pe A1, pentru o pauză de cafea. Spun că au încercat astfel să reducă accidentele produse pe fondul oboselii la volan.

Acțiunea s-a desfășurat marți, pe DN 68A, la coborârea de pe A1. Polițiștii de la rutieră din Făget au oprit șoferii care veneau de pe autostradă pentru a face o pauză. Oamenii legii le-au oferit o cafea și spun că în felul acesta vor să reducă riscul producerii accidentelor în care sunt implicați șoferi obosiți. „Efectele oboselii la volan sunt extreme de periculoase, fiind comparabile cu cele ale consumului de alcool întrucât este încetinit timpul de reacție și scade gradul de concentrare.Aceste efecte sunt accentuate pe timpul verii din cauza temperaturilor ridicate. Pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul oboselii la volan, polițiștii vă recomandă:

♦ La primele semne de oboseală întrerupe-ți deplasarea, parcați autovehiculul într-un loc sigur și odihniți-vă până la refacerea capacităților psiho-fizice necesare conducerii în siguranță;

♦ Înainte de a pleca la drum odihniți-vă cel puțin opt ore;

♦ Faceți o pauză la fiecare 2 ore de condus sau la 160 de kilometri parcurși;

♦ Atunci când parcurgeți distanțe lungi, călătoriți, pe cât posibil, cu un partener care să vă observe semnele de oboseală sau, după caz, să vă preia locul”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Anul acesta, spun oamenii legii, pe DN6, în apropiere de Lugoj, doi soți și-au pierdut viața în urma unui accident. Se întorceau din Germania, iar accidentul s-a petrecut pe fondul oboselii la volan.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.