PNL la raport, după un an de guvernare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În cel mai dificil context din ultimii 100 de ani, PNL a fost singurul partid care a avut curajul politic de a-și asuma guvernarea. Pandemia de COVID-19, criza economică și sanitară, la care s-a adăugat și haosul financiar lăsat în urmă de cele trei guverne PSD au făcut ca misiunea liberalilor să fie aproape imposibilă.

Guvernul condus de Ludovic Orban s-a confruntat în această perioadă cu o majoritate parlamentară toxică și ostilă, condusă de PSD. Multe dintre măsurile bune luate de Executiv pentru sistemul sanitar, pentru limitarea efectelor pandemiei și pentru redresarea economiei au fost blocate în Parlament de partidul lui Marcel Ciolacu, Florin Iordache, Șerban Nicolae și Eugen Nicolicea.

„PSD nu ne dă nicio pauză! În permanență, găsește câte o temă de care întreaga societate este preocupată și pe care vrea să o exploateze politic. Ne-am luptat 3 ani, din opoziție, pentru statul de drept și pentru a opri masacrul asupra legilor justiției. Acum, aceeași majoritate toxică PSD din Parlament a încercat să saboteze toate măsurile pentru combaterea efectelor epidemiei. Vă dau un exemplu: liderii de stânga spuneau, în vară, că nu se mai justifică prelungirea stării de alertă. Imaginați-vă în ce situație dezastruoasă am fi fost: probabil un număr de cazuri de 3 ori mai mare. Ne este foarte clar că România are doi inamici: PSD și COVID-19. De unul dintre ei putem scăpa pe 6 decembrie”,

spune Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș.

În această situație, faptul că ratingul de țară s-a menținut la același nivel, dar și că instituțiile europene și analiștii financiari prefigurează o creștere economică de aproximativ 4%, se datorează măsurilor bune luate de Guvern.

Ce a făcut bine PNL? A eliminat supraacciza la carburant, introdusă de PSD. Acum un plin de benzină este mai ieftin cu 60-70 lei. Datorită acestei măsuri, România a înregistrat cea mai mică rată a inflației din octombrie 2017 până în prezent, adică 2,5% în septembrie 2020.

Ce a distrus PSD? În iulie 2017, a introdus supraimpozitarea contractelor part-time: românii munceau două sau patru ore, însă plăteau impozite ca pentru opt. În consecință, în doi ani, peste 300.000 de angajați au renunțat la munca de tip part-time.

Ce a făcut bine PNL? În decembrie 2019, a anulat aberația PSD de a plăti impozit pentru o muncă ce nu a fost prestată!

Ce a distrus PSD? A adoptat OUG 114 în decembrie 2018, prin care introducea așa-zisa „taxă pe lăcomie” împotriva sistemului bancar, dar și noi taxe pe cifra de afaceri a companiilor din energie și telecomunicații.

Ce a făcut bine PNL? Prima măsură luată de PNL, în ianuarie 2020, a fost eliminarea suprataxelor și efectelor nocive asupra economiei produse de OUG 114. Guvernul Orban a eliminat și altă invenție a PSD: sistemul ineficient al plății defalcate a TVA (split TVA), care adusese costuri suplimentare pentru mediul economic.

„Executivul condus de Ludovic Orban a schimbat radical direcția de dezvoltare economică a României, de la risipa instituită de PSD, la o nouă viziune bazată pe investiții masive cu fonduri europene, competitivitate, digitalizare și sprijinirea sectorului privat. Punctual, în județul Timiș, Guvernul a deblocat deja investiții majore care trenau de ani de zile: centura de sud a Timișoarei, lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva, lansarea apelului de proiecte pentru racordarea la rețeaua de gaz a localităților și cea mai nouă reușită – deschiderea licitației pentru achiziția a 44 de autobuze electrice în Timișoara. Sunt lucruri bune care se întâmplă și cred că dezvoltarea Timișului poate continua doar cu un parteneriat puternic autorități locale-Guvern-Parlament-Președinte”,

afirmă Cosmin Șandru, candidat PNL Timiș pentru Camera Deputaților.

Să nu uităm un alt succes al guvernării PNL: România are în următorii 4 ani o șansă enormă pentru dezvoltare – 80 de miliarde de euro fonduri europene, negociate la Bruxelles de președintele Klaus Iohannis.

În 6 decembrie, românii vor decide în ce direcție doresc să meargă acești bani: către proiecte, investiții, digitalizare, modernizarea sistemului sanitar, infrastructură sau către consum masiv, clientelă politică și pușculițe de partid. Alegerea e simplă!

Comandat de PNL Timiș. Executat de AL LUGOJPRESS SRL, Cod mandatar financiar: 11200025

Despre admin 6624 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.