Ploaia de premii ale olimpicilor continuă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Brediceniștii s-au aclimatizat perfect la cotele înalte ale performanţei

“Olimpicii” Colegiului Național ”Coriolan Brediceanu” s-au remarcat (oare pentru a câta oară?) în cadrul fazelor naționale ale olimpiadelor școlare, aceștia “pavoazându-şi” vitrina cu trofee cu încă cu patru premii.
La Limba germană modernă, eleva Jessica-Miruna Polk, din clasa a IX, sub îndrumarea prof. Astrid Tătar, nu a putut să ocupe decât locul vizat, adică locul I pe țară. Nici Raphaella-Maria Moroșanu, din clasa a X-a, pregătită de prof. Elena Lazăr, nu s-a lăsat mai prejos, reușind să obțină premiul al II-lea.
În curând, vitrina cu trofee a colegiului va deveni neîncăpătoare, “vinovaţi” de această faptă făcându-se (şi) Alexandra Laicu-Hausberger (prof. Mihaela Ionicica), cls. a XII-a şi Cătălin Botean, cls.a XI-a (prof. Maria Micu -Vîlcu), care s-au întors din expediţia cunoaşterii cu două mențiuni, prima la Limba engleză, iar cea de a doua, mențiune specială pe țară, la chimie.
“Uneori mi se pare că cuvintele sunt “sărace şi leneşe”, neavând putinţa de a exprima o anumită stare pe care o trăieşti, sau vrei să o comunici. Deşi le-am “biciuit”, ele nu au vrut să mă asculte, pentru că nu au putut să descrie starea de bucurie şi de satisfacţie care m-a cuprins, atât pe mine, cât şi pe colectivul pe care am norocul şi onoarea de a-l conduce la ora actuală. Mi-s bănăţan şi mi-s fălos că făclia învăţământului din Banat continuă să ardă la fel ca mai-nainte, ba parcă cu intensitate sporită, aici în Lugojul nostru atât de drag tuturor”, ne-a declarat în exclusivitate prof. dr. Aurelian Sima, directorul colegiului.
Nouă nu ne rămâne altceva de făcut, dacă tot s-au aclimatizat cu atmosfera înălţimilor, să urăm să le dea Dumnezeu puterea de a rămâne acolo sus, cât mai mult timp posibil!

Mircea ANGHEL

Despre admin 6448 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.