Ploaia de premii ale olimpicilor continuă

Brediceniștii s-au aclimatizat perfect la cotele înalte ale performanţei

“Olimpicii” Colegiului Național ”Coriolan Brediceanu” s-au remarcat (oare pentru a câta oară?) în cadrul fazelor naționale ale olimpiadelor școlare, aceștia “pavoazându-şi” vitrina cu trofee cu încă cu patru premii.
La Limba germană modernă, eleva Jessica-Miruna Polk, din clasa a IX, sub îndrumarea prof. Astrid Tătar, nu a putut să ocupe decât locul vizat, adică locul I pe țară. Nici Raphaella-Maria Moroșanu, din clasa a X-a, pregătită de prof. Elena Lazăr, nu s-a lăsat mai prejos, reușind să obțină premiul al II-lea.
În curând, vitrina cu trofee a colegiului va deveni neîncăpătoare, “vinovaţi” de această faptă făcându-se (şi) Alexandra Laicu-Hausberger (prof. Mihaela Ionicica), cls. a XII-a şi Cătălin Botean, cls.a XI-a (prof. Maria Micu -Vîlcu), care s-au întors din expediţia cunoaşterii cu două mențiuni, prima la Limba engleză, iar cea de a doua, mențiune specială pe țară, la chimie.
“Uneori mi se pare că cuvintele sunt “sărace şi leneşe”, neavând putinţa de a exprima o anumită stare pe care o trăieşti, sau vrei să o comunici. Deşi le-am “biciuit”, ele nu au vrut să mă asculte, pentru că nu au putut să descrie starea de bucurie şi de satisfacţie care m-a cuprins, atât pe mine, cât şi pe colectivul pe care am norocul şi onoarea de a-l conduce la ora actuală. Mi-s bănăţan şi mi-s fălos că făclia învăţământului din Banat continuă să ardă la fel ca mai-nainte, ba parcă cu intensitate sporită, aici în Lugojul nostru atât de drag tuturor”, ne-a declarat în exclusivitate prof. dr. Aurelian Sima, directorul colegiului.
Nouă nu ne rămâne altceva de făcut, dacă tot s-au aclimatizat cu atmosfera înălţimilor, să urăm să le dea Dumnezeu puterea de a rămâne acolo sus, cât mai mult timp posibil!

Mircea ANGHEL

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.