Plasă pentru clădirile degradate ale Lugojului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Primăria Lugoj a găsit o soluție pentru a-i determina pe proprietarii clădirilor în paragină să-și reabiliteze proprietatea. Francisc Boldea, edilul-șef al orașului spune că se va acoperi cu o plasă specială acele clădiri. Sunt mai multe imobile, în special în centrul orașului asupra cărora se va impune această măsură.

Am văzut în alte orașe și aș vrea să aplic și eu la Lugoj. Acolo unde locatarii care sunt proprietari și care ar trebui să se ocupe conform legii actuale de reabilitare și nu o fac, Primăria a luat atitudine și va pune o plasă specială pe aceste clădiri. De afară îți dă impresia că se lucrează și dă de gândit celor care stau în interior. Este absolut necesar pe sediul PNȚCD-ului, care e clădirea din fața, cea a PSD-ului e în spate și nu are nimic de-a face cu clădirea din față, e vorba de Palatul Milcovici, de mai multe clădiri din zona centrală a orașului. Noi unde legea ne-a permis, le-am făcut: poliție, securitate, dar și alte clădiri”,

a declarat Francisc Boldea,  primarul Lugojului.

 Pentru această măsură primarul Lugojului s-a inspirat din modelul municipiului Oradea, acolo unde mai multe clădiri în paragină sunt acoperite cu plasă.

 “Am văzut în Oradea, în zona centrală, că au pus la 23 de clădiri. Probabil că acest lucru, în timp, remediază situația. Este singura idee pe care o putem avea în prezent, pentru că nu există un cadru legislativ. Mai bine era un cadru legislativ, cum am și cerut parlamentului, în care acolo unde există posibilitatea, primăriile să reabiliteze fațade pentru a da orașului un aspect civilizat. Sunt foarte mulți bătrâni care stau în acele clădiri monument, dar care nu au posibilități financiare”,

a mai spus Francisc Boldea.

În executivul de marțea viitoare se va hotărî acoperirea clădirilor degradate cu o plasă, până când se remediază situația.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.