PIPL by Romeo Ioan la Galeria Pro Arte Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Vineri, 14 iunie 2024, cu începere de la ora 18, la Galeria Pro Arte din Lugoj va avea loc vernisajul expoziției ,,PIPL”, titlul sub care se reunesc cele mai recente creații ale artistului Romeo Ioan.

„Expoziția cuprinde o serie de 21 de portrete ale unor oameni care într-un fel sau altul au avut un puternic impact asupra culturii sau istoriei universale. Portretele sunt realizate într-o manieră personală, cu influențe cubiste, minimaliste, pop-art. Sunt portretele unor oameni pe care nu i-am întâlnit niciodată în carne și oase și pe care nu-i voi întâlni nici de acum încolo. Singura legătură cu ele/ei, am putut-o realiza prin opera pe care ei înșiși au realizat-o, sau faptele acestora care au schimbat cursul istoriei. Lucrările mele sunt memoria unui gest lăsat de pensulă cu pasta acrilică pe pânză, care face ca aceste lucrări să se numească picturi”,

a spus artistul Romeo Ioan. Actor al Teatrului Național din Timișoara, Romeo Ioan a avut mai multe expoziții personale la Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici“ din Reșița, la Teatrul National din Timișoara, Cafeneaua „PapiIIon”, Teatrul „Electric Theater”, Asociația Memorialul Revoluției 16-22 Decembrie 1989, Calpe Gallery, Teatrul Național București, Gala Tânărului Actor HOP de la Mangalia, Muzeul Banatului Montan Reșița, Muzeul de Artă Cluj-Napoca și Muzeul Național al Literaturii Române, București.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.