Phoenix Buziaș a promovat în Liga 3

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

Nicolae LAIEȚIU

Phoenix Buziaș a repetat scorul din tur la barajul de promovare în  Liga 3 și s-a impus cu 2-0 și la Turceni, pe terenul echipei din micul oraș gorjean. Echipa orașului-stațiune ajunge astfel pentru prima dată în al treilea eșalon al fotbalului național, după ce a trecut fără probleme de campioana Gorjului, care are un mic stadion, lângă o termocentrală, între lanuri de floarea-soarelui și de porumb.

Partida s-a jucat pe o căldură sufocantă, în condițiile în care oaspeții aveau succesul cu 2-0 din tur deja. Chiar și așa, în tribuna neacoperită a arenei micului oraș industrial oltenesc au venit destui localnici.

Prima repriză a fost una foarte fragmentată, iar gazdele au fost fără antrenor pe bancă, deoarece Viorel Cojocaru a fost suspendat pentru acest meci. Buziașul a dominat și a avut o ocazie mare la bara lui Ferțu și alt șut a lui Nanu, parat de portarul Popescu. În a doua repriză, cerul de lângă termocentrală s-a înnorat și au venit și golurile. Tudorache a făcut henț în careu, iar Birău a marcat de la 11 metri. Ulterior, în minutul 66, după o acțiune frumoasă, Răzvan Rus  a înscris, nimerind prima dată transversala.

C.S.O. Turceni: Popescu – Mainerici, Tudorache, Dăianu, Olteanu, I. Gîlceavă, Scurtu, Șchiopu, Unguru, M Gâlceavă, Mohora. Au mai intrat: Trică, Goșa, Lupu.

Phoenix Buziaș: Bota – A. Rus, Artimon, Podină, Popescu, Filimon, Ferțu, R. Rus, Birău, Marian Musteța, Nanu. Au mai intrat: Marius Musteța, Dobra, Marta, Horcea, Rațiu.

Cosmin Petruescu, antrenorul real al echipei, a văzut și aspecte care l-au nemulțumit. „Așa cum anticipam. A fost o partidă echilibrată, mai ales în prima parte. O echipă-gazdă care nu mai avea absolut nimic de pierdut. Erau obligați să iasă la joc, în timp ce noi aveam de apărat un rezultat de 2-0. Clar, presiunea rezultatului și-a pus amprenta asupra evoluției noastre în primele 45 de minute. Nu am fost deloc mulțumit de randamentul nostru, chiar dacă am avut niște situații foarte clare de a marca. Repriza a doua a fost cea în care am jucat mai aproape de ceea ce-mi doresc eu. Dar indiferent de jocul practicat, cred că foarte importantă este calificarea. Poate pe undeva, în anumite momente ale jocului, am încercat să impunem un ritm mai lent partidei, în care timpul care trecea era în favoarea noastră și era foarte important să gestionăm avantajul luat în prima partidă. A fost o căldură infernală. Merită felicitări și gazdele, pentru că, să nu uităm, este Liga 4, fotbalul nu este o prioritate pentru ei. 99% dintre băieții de la oaspeți și gazde lucrează și merită toate aprecierile pentru modul cum s-au dăruit pe o temperatură așa ridicată”, a declarat Cosmin Petruescu.

Directorul sportiv deja se apucă de muncă pentru primul sezon de Liga 3 din istoria orașului Buziaș.

Ne facem deja planuri, mă refer la staff. Nu aș vrea să ne prindă Liga 3 nepregătiți. Ne dorim să avem continuitate la nivelul Ligii 3 și să nu fim doar o prezență pasageră la nivelul acestui eșalon. Contractul meu expiră. Am discutat cu primarul Sorin Munteanu și oficialitățile orașului. Ne întâlnim să punem la punct strategia pentru viitorul sezon. În mare parte lucrurile sunt clare. Îmi doresc să dau continuitate proiectului, dar este foarte important și ceea ce-și dorește orașul, care sunt posibiltiățile reale ale clubului”,

a mai spus Petruescu.

Buziașul a avut o mică galerie la Turceni. Din toamnă însă, oamenii vor dori să urmărească echipa acasă, dar lucrările de renovare la noul stadion sunt în întârziere. Așa că lugojenii vor avea parte de meciuri de Liga 3.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.