Peste 15.000 de tineri au urmărit-o pe Lepa Brena, la Balkan Festival 2022

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nicolae LAIEȚIU

Într-un decor feeric, pe malul Dunării, cu mii de spectatori, un superb foc de artificii a marcat finalul unei povești frumoase: Balkan Festival 2022, Berzasca. Dacă platoul amenajat chiar pe malul Dunării a avut capacitatea necesară pentru miile de spectatori veniți la ultimul spectacol din programul acestei manifestări, șoseaua națională s-a dovedit neîncăpătoare pentru sutele de mașini care roiau în sus și în jos în zona evenimentului, desfășurat în perioada 15-17 iulie 2022.

„Cred că putem spune că la Berzasca s-a scris o pagină de istorie culturală și turistică. Acest festival balkanic cu nume mari din muzica românească, grecească și sârbească ne-a demonstrat că zona Clisurii Dunării are un potențial extraordinar, neexploatat la întreaga lui capacitate“, a precizat Petru Furdui, primarul localității Berzasca.

Chiar dacă evenimentul a fost organizat de Asociația Culturală Pro Datina, principalul beneficiar al manifestării este primăria care, prin acest eveniment a marcat și includerea

localității în rândul stațiunilor turistice de interes local.

„Acest lucru ne va permite în viitor accesul la finanțări europene mai consistente pentru dezvoltarea localității. Avem de acum o serie de oportunități pe care trebuie să le exploatăm pentru binele comunității și al Clisurii Dunării”, a mai afirmat primarul Petru Furdui.

Ultima seară a festivalului a fost rezervată muzicii sârbești. Deian Petrovici și Lepa Brena au făcut prin muzica lor ca seara și bună parte a nopții să devină incendiare. Peste 15 mii de tineri și nu numai au cântat și au dansat alături de cei doi pe ritmurile sârbești, atât de îndrăgite în această parte a țării. Înaintea spectacolului, Lepa Brena a primit, cu vădită emoție, titlul de cetățean de onoare al comunei Berzasca.

„Este o onoare pentru mine și vă promit că voi reveni aici, ori de câte ori veți considera că muzica mea poate însemna ceva pentru comunitate, pentru Clisura Dunării“, a spus artista din Serbia.

Așa cum au promis organizatorii, Asociația culturală Pro Datina, seara s-a încheiat cu un superb foc de artificii lansat spre cer de pe o insulă plutitoare, din mijlocul Dunării.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.