Performanță! Handbaliștii de la CSM Lugoj, matematic campioni, cu o etapă înainte de finalul campionatului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cu o etapă înainte de finalul Campionatului Județean Masculin de Handbal, CSM Lugoj este matematic campioană, cu drept de înscriere în Divizia A. Participarea ei în cea de-a doua ligă a țării depinde doar de finanțarea pe care o va primi de la Primăria Lugoj. Pe teren, echipa antrenată de Dorel Pavel și Nicolae Băban și-a făcut datoria.

Poziția de lider al campionatului a fost consolidată joi, 16 mai, atunci când handbaliștii lugojeni au trecut pe teren propriu de SCM Poli Timișoara cu scorul de 28-26, la pauză tabela arătând 13-11 în favoarea CSM-ului. Principalii marcatori din tabăra Lugojului au fost Damșa, cu 10 reușite, care și-a adus un aport covărșitor la victoria echipei, Drăgan care a introdus de cinci ori mingea în poartă și Gârda, respectiv Costea, cu câte trei reușite.

“Așa cum am prevăzut a fost un meci greu. Sportivii mei au început mai timorat, au fost conduși cu 4-1 și 5-2, dar spre sfârșitul primei reprize ne-am revenit cu un joc mai bun în apărare și am reușit până la pauză să preluăm conducerea. Repriza a II-a a început sub semnul egalității, însă am reușit să ne desprindem datorită jocului bun făcut de Iosif Damșa. Cu aportul întregii echipe am reușit să încheiem meciul cu superioritate pe tabela de marcaj”, a declarat Dorel Pavel, antrenorul echipei lugojene.

După acest meci, CSM Lugoj se află la patru puncte distanță de următoarea clasată, HC Giroc, iar meciul din ultima etapă pe care o va susține în deplasare la Voința Biled, nu va mai conta în adjudecarea poziției de lider de către formația lugojeană.

 

Alina DAMIAN

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

2 comentarii

  1. PLEONASMUL este o greşeală de exprimare care constă în folosirea alăturată a unor cuvinte sau a unor construcţii cu acelaşi înţeles – pentru cei “care nu stie”.

  2. Aportul adus”, “aportul pe care l-au adus”, “şi-au adus aportul” şi alte asemenea construcţii sunt pleonasme. Cuvântul românesc “aport” provine din franţuzescul “apport” ( contribuţie adusă de cineva ), care, la rândul lui, provine din verbul “apporter” care înseamnă “a aduce”.
    AŞA CĂ: … din tabăra Lugojului au fost Damșa, cu 10 reușite, care „și-a adus un aport covărșitor” la victoria echipei…CHIAR DACĂ APORTUL ADUS DE CĂTRE DAMŞA,A FOST COVÂRŞITOR, TOT PLEONASM RÂMÂNE.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.