Percheziţii la persoane bănuite de trafic de minori

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Marți dimineață, 27 noiembrie 2018, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Timișoara au efectuat 3 percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de minori și proxenetism.

La data de 27 noiembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, au efectuat 3 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Timișoara și a localității Dumbrăvița.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări față de 4 persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 35 de ani, care sunt bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.

În fapt, din mai 2018 și până în prezent, cei în cauză ar fi racolat tinere de pe teritoriul României, fiindu-le inoculate sentimente afective. Ulterior, pe parcursul relațiilor, le erau făcute cadouri și le era prezentat un stil de viață îndestulător, pentru ca mai apoi acestea să fie transferate treptat în țări din vestul Europei, unde ar fi fost obligate să practice prostituția.

Totodată, cei în cauză ar fi postat anunțuri online la rubrica matrimoniale și ar fi închiriat apartamente în regim hotelier, pe raza municipiului Timișoara, unde le-ar fi obligat pe tinere să practice prostituția.

Poliţiştii au pus în aplicare 4 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, pentru audieri.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul specialiștilor criminaliști din cadrul I.P.J. Timiș și al Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timișoara. (A. P.)

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.