Pentru ce este cunoscută Germania și cum te ajută să cunoști limba?

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Germania este o țară care de-a lungul timpului s-a remarcat prin limba nativilor care uneori poate părea greu de învățat, dar și prin modul de lucru și performanțele de care au dat dovadă pe planul medicinei, fizicii, filosofiei, culturii și nu numai.

În rândurile ce urmează vom trece împreună prin niște relatări care te pot convinge că merită să îi dai o șansă învățării limbii germane.

Punctualitatea

Probabil ai auzit clasicul stereotip conform căruia germanii sunt incredibil de punctuali și organizați. Ei bine, acest fapt nu este departe de adevăr.

München este al doilea aeroport cel mai punctual din lume, bineînțeles după Tokyo, iar majoritatea germanilor sunt obișnuiți să se prezinte la întâlniri de afaceri chiar cu 5 minute mai devreme. Trenurile, autobuzele și avioanele vin întotdeauna la timp în Germania și chiar și proiectele majore, cum ar fi noile aeroporturi internaționale, se încheie întotdeauna la timp. Acest avantaj al punctualității i-a ajutat cu siguranță în timp pe germani să atingă performanțe mărețe.

Inovațiile

Cel mai probabil ești deja familiarizat cu faptul că Germania este renumită pentru invențiile și inovațiile sale, dar știați că Germania are a patra cea mai mare economie din lume? Tocmai datorită inovatorilor germani, multe dintre lucrurile fără de care nu putem trăi, există în ziua de azi.

Iată o scurta lista cu unele dintre invențiile germane:
⦁ pastă de dinți este o inovație germană
⦁ mașina a fost inventată de doi germani – unul dintre ei fiind Karl Benz (inventatorul Mercedes Benz)
⦁ airbagul instalat în mașină este, de asemenea, o invenție germană
⦁ frigiderul, aspirina, lentilele de contact și blugii au fost de asemenea inventate de germani

Orașul Hamburg

Hamburg este al doilea oraș ca mărime din Germania. Germania este renumită pentru acest oraș port, care datorită numeroaselor căi navigabile, este principalul centru comercial al Germaniei.

Ce este și mai interesant este faptul că Hamburg are mai multe canale decât există în Veneția și Amsterdam la un loc. Totodată este orașul cu cele mai multe poduri din întreagă lume.

Hamburg este un important centru european de știință, cercetare și educație, cu un număr considerabil de universități și instituții. Hamburg este cunoscut și pentru multe teatre și o varietate de spectacole muzicale.

Cum te ajută cunoașterea limbii germane?

Limba germană este printre cele mai vorbite limbi materne din Europa, având aproximativ 100 milioane de vorbitori nativi.

De asemenea, probabil ești deja conștient de faptul că economia Germaniei este cea mai puternică din Europa, ba chiar a patra din lume, așadar învățarea limbii germane reprezintă o deschidere profesională foarte mare.

Atât angajatorii din România, cât și cei din țările din regiunea D.A.CH. (Germania, Austria, Elveția) sunt în permanentă căutare de absolvenți vorbitori de limba germană. Puteți beneficia de oportunități la nivel global, întrucât cunoașterea limbii germane la un nivel avansat vă va transforma într-un angajat productiv și capabil să realizeze sarcini de o dificultate mai crescută.

Să stăpânești una sau mai multe limbi străine este cu siguranță un atu care îți va fi de ajutor pe planul carierei și nu numai.

Dacă ești pregătit să începi acest drum, noi îți venim în ajutor cu cursurile oferite de Centrul Gutenberg.

Limba germană pentru adulți se învață garantat la Centrul Gutenberg

Centrul Gutenberg (www.invatagermana.ro)  organizează atât cursuri clasice, care se axează pe învățarea limbii germane după cerințele încadrării în standardele lingvistice europene, cât și cursuri conversaționale, unde ai posibilitatea de a-ți exersa cunoștințele cu un vorbitor nativ de limba germană.

Această inițiativă pentru adulți, își propune să sprijine prin cursuri online și resurse educaționale toate persoanele care vor să învețe germană, oferind o experiență de învățare completă și interactivă și rezultatele se văd: peste 400 de cursanți absolvenți.

 

Limba germană pentru copii se învață la Centrul Didacto

Didacto (www.didacto.ro)  este dedicat învățării limbii germane pentru cei mici, și își propune să ofere copiilor experiențe educaționale calitative, online și offline.

Cu siguranță îți dorești tot ce este mai bun pentru copilul tău și viitorul lui, de aceea organizăm activități în limba germană unde folosim tehnici de dezvoltare personală axate pe mentalitatea de creștere, ca tu să ai un copil inteligent, echilibrat și dezvoltat armonios!

Activitățile online sunt cursurile de limba germană și atelierele conversaționale în limba germană, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 8-14 ani, cu orice nivel de germană (începător, intermediar și avansat).

De asemenea, există posibilitatea de a testa prin sesiuni gratuite demonstrative care este modul de desfășurare, dinamica grupului și metodele de predare.

Pe lângă activitățile online, vara și iarna ne întâlnim și offline cu copiii, la taberele de germană de zi în Cluj-Napoca sau cu cazare la munte, tabere care au tematici diverse.

Vă invităm în comunitatea Gutenberg, accesând site-urile noastre, să învățăm împreună limba germană!

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.