Pe Amicii Veseli Lugoj îi aşteaptă o lungă vară fierbinte, bogată în evenimente

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

După reuşita organizării Cupei Respect, ediţia a-7-a, la data de 1.05.2019, pentru echipa Amicii Veseli Lugoj a urmat şi  urmează un program foarte încărcat.

Astfel, la data de 17.05.2019, au fost prezenţi la turneul organizat de Flacăra Făget, pentru ca la numai două zile (în 19.05.2019) să ia parte la turneul organizat la Caransebeş, intitulat Stelele Banatului. Urmează ca în perioada 7-9.06.2019, Amicii Veseli să  reprezinte  România la Turneul Internaţional Masters Whisun 2019, organizat în localitatea Kössen Austria, turneu la care vor participa alături de Amicii Veseli 13 echipe, din cinci ţări europene, având drept de joc numai jucătorii care au împlinit  vârsta de 35 ani, sau mai mult (căci deh, nu este o competiţie dedicată categoriei old-boys?). În data de 8 iunie, are loc şi tradiţionalul turneu de la Bazoş, unde lugojenii au fost  totdeauna prezenţi. Aşa se va întâmpla şi de această dată, pentru că ei au mai mulţi jucători, cărora li se adaugă şi cei care nu au drept de joc în Austria. În Austria vor avea loc întâlniri şi discuţii cu reprezentaţii oraşului Pfullendorf din Germania.

Reprezentanţii echipei din Germania  sunt de acord cu o viitoare colaborare, care se va materializa în anul 2020. Totul a plecat de la o întâmplare.  O persoană din Germania fost prezentă în România la data de 1.05.2019 şi a fost încântată de ceea ce a văzut. La plecare,  a primit materiale de promovare a echipei şi a ţării noastre. De menţionat că în oraşul Phullendorf trăieşte o puternică comunitate de saşi din Mărginimea Sibiului.  După întoarcerea în ţară de la acest turneu internaţional, conform calendarului stabilit, se vor efectua deplasări la Suceava (în perioada 3-5.2019), ca invitaţi ai echipei Bucovina Suceava, iar în intervalul de timp 13-15.09.2019, la Tulcea, onorând invitaţia primită din partea echipei Hagilarea Tulcea.

După aceste participări, mai au  programate încă patru deplasări la: Ortopedia  Arad, BarcaRoma Sibiu şi Popeda Dudeştii Vechi, care se vor efectua la o dată care va fi stabilită ulterior.  Ultima ieşire în străinătate va fi în data de 10.08.2019, la prietenii, fraţii şi vecinii noştri din  Banatul Sârbesc, localitatea Sân Mihai (Lokve) Serbia. E minunată această mână de oameni de cele mai diverse profesii, oameni de afaceri, procurori, feţe bisericeşti, funcţionari, muncitori, care îşi sacrifică din timpul lor liber şi din bugetul propriu, pentru sport, pentru prietenie. Şi ce poate fi mai măreţ, mai înălţător decât aceste nevinovate pasiuni! O adevărată lecţie de viaţă, un exemplu demn de urmat.

Mircea ANGHEL

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.