Pe agenda municipalităţii

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ În această perioadă pe teritoriul orașului sunt în curs de desfășurare lucrări la o serie de obiective de investiții demarate de către municipalitate.

♦ Continuă lucrările la proiectul de reabilitare a clădirii fostei cazarme de pe strada Banatului, nr. 8 A, acolo unde se va amenaja noul sediu al Direcției de Asistență Socială Comunitară Lugoj. A fost înlocuit acoperișul și au fost finalizate lucrările la luminator în partea din spate a clădirii. Reabilitarea fațadei este în stadiu avansat de execuție. A fost aplicată tencuiala decorativă. În interior se execută lucrări la înstalația electrică și la instalația sanitară. De asemenea, se execută lucrări la casa liftului, urmând să fie instalat un lift pentru persoane cu dizabilități.

♦ Continuă și lucrările de reabilitare a Ștrandului Municipal. S-au montat instalațiile hidraulice (pompe și filtre). S-a realizat branșamentul electric. A fost montat linerul în cele două bazine. În prezent se montează gresia pe marginea râului, pe platforma bazinului și pe terasa de deasupra saunelor și se montează balustrada. În perioada următoare se va trece la achiziționarea prin procedură simplificată a mobilierului cu care va fi dotat ștrandul ( șezlonguri, umbrele, măsuțe, diferite atracții pentru copii). La bazinul cu tobogan se toarnă cuzineții de susținere a toboganului urmând ca în perioada imediat următoare să se construiască turnul pentru tobogan.

♦ Sunt în curs lucrările la lotul 2 al drumului Tapia – Armădia. S-au efectuat probele de verificare a compactării substratului și urmează așternerea și compactarea unui strat de 25 cm de piatră concasată în grosime de 25 cm. După compactare se va turna stratul de asfalt.

♦ Sunt în desfășurare lucrările de refacere a stratului de uzură  pe splaiul Tinereții și strada Lăcrămioarelor. Aceste două străzi fac parte dintr-un lot de 8 străzi care vor fi asfaltate în perioada următoare.

♦ Referitor la  lucrările de reparații prin plombare a străzilor asfaltate, a fost acoperită o suprafață de 8.100 mp din totalul suprafeței de 9.000 mp  prevăzută în contract. Restul, în suprafață de 900 mp, urmează să fie realizat în cea de-a doua parte a anului.

♦ Demarează în aceste zile activitatea de refacere a marcajelor rutiere longitudinale și transversale din municipiu pe o suprafață totală de 5.500 mp.

♦ S-au încheiat lucrările de reabilitare a celor două alei centrale din Parcul Gării Pavajele însumează o suprafață de 1.100 mp.

♦ Sunt în curs și lucrările de reparații a străzilor pavate. Au fost finalizate pe străzile Herendeștiului și Tiberiu Brediceanu, în prezent lucrările desfășurânduse pe str Rahovei urmând să continue pe strada Rarău.

♦ În ceea ce privește  repararea străzilor balastate, s-au finalizat lucrările pe toate străzile prevăzute, respectiv Cernabora 1, 2 și 3, Fagilor, Spinanței, Cloșca, Cartier MAN, Agriculturii, Moara Șpănească, pe o porțiune din strada Traian Vuia și sat Tapia.

♦ Au fost amplasate cele 4 noi complexe de joacă pentru copii, unul în cartierul Stadion I, unul în cartierul Timișoarei 110, cel de-al treilea în cartierul Micro I și ultimul în zona troiței din Cotu Mic.

♦ Este în curs de finalizare procedura de achiziție publică pentru lucrările de reabilitare prin asfaltare a unor trotuare din municipiu. În urma evaluării a fost desemnat executantul iar în perioada următoare se va încheia contractul de lucrări Sunt vizate trotuarele de pe străzile: Brâncoveanu, Rodnei, Margaretelor, Ghe. Barițiu, N.Iorga, Xenopol, Primăverii (porțiunea dintre străzile Bistrei și Cloșca), Bârzavei, Ghiocelului, Rarău, Ghe. Șincai, Țesătorilor, Remus, Romulus și Victor Babeș.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.