Pe agenda municipalităţii

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În această perioadă municipalitatea derulează pe teritoriul orașului mai multe lucrări de investiții.

♦ Continuă lucrările la proiectul de reabilitare a clădirii fostei cazarme de pe strada Banatului, nr. 8 A, acolo unde se va amenaja noul sediu al Direcției de Asistență Socială Comunitară Lugoj. A fost înlocuit acoperișul și au fost finalizate lucrările la luminator în partea din spate a clădirii. Reabilitarea fațadei este în stadiu avansat de execuție. Au fost stabilite culorile pentru fațadă care urmează să fie zugrăvită. În interior se execută lucrări de recompartimentare, lucrări la tencuieli și finisaje.

♦ Continuă si lucrările de reabilitare a Ștrandului Municipal. A fost finalizată montarea în spațiul tehnic a utilajelor și echipamentelor pentru bazinul principal și râul artificial. S-a finisat partea de râu artificial urmând a fi vopsită cu vopsea albastră cauciucată. În perioada următoare se va pune linerul în cele două bazine.

♦ Sunt în curs lucrările la lotul 2 al drumului Tapia – Armădia. S-au turnat zidurile de sprijin, s-au realizat accesele și se lucrează la infrastructura drumului.

♦ Au început lucrările de siste-matizare rutieră în zona străzilor D. Bolintineanu, D. Cantemir, I.D. Suciu.

♦ S-a atribuit contractul de salubrizare a orașului către Salprest S.A. Contractul cuprinde măturat și spălat stradal, cosit spații verzi, deszăpezire, ridicarea deponeelor clandestine de deșeuri, dezinsecție, dezinfecție, deratizare.

♦ Se lucrează la ridicarea capacelor de canal de pe Spl. Tinereții și strada Lăcrămioarelor care urmează să fie asfaltate. Aceste două străzi fac parte dintr-un lot de 8 străzi care vor fi asfaltate în perioada următoare.

♦ Se execută  lucrările de reparații prin plombare a străzilor asfaltate. Până în prezent a fost acoperită peste 75% din întreaga suprafață prevăzută în contract (9.000mp). În prezent se desfășoară lucrări pe străzile: Gh. Lazăr, Paul Chinezu, Spl. Brediceanu, Romanilor, I. Neculce și Viorelelor.

♦ După încheierea lucrărilor de plom-bare va demara activitatea de refacere a marcajelor rutiere longitudinale și transversale din municipiu pe o suprafață totală de 5.500 mp.

♦ Continuă lucrările de reabilitare a celor două alei centrale din Parcul Gării. S-a decapat și s-a pregătit stratul suport și se montează bordurile. Pavajele vor însuma o suprafață de 1.100 mp.

♦ Sunt în curs și lucrările de reparații a străzilor pavate. Au fost finalizate pe strada Herendeștiului și urmează strada Tiberiu Brediceanu.

♦ În ceea ce privește  repararea străzilor balastate, s-au finalizat lucrările pe străzile Cernabora 1, 2 și 3, Fagilor, Spinanței și sat Tapia urmând ca în perioada următoare lucrările să aibă loc pe străzile Cloșca, Cartier MAN, Agriculturii și pe o porțiune din strada Traian Vuia.

♦ A fost semnat contractul de achiziție pentru mobilier urban. Este vorba de 40 de bănci și 30 de coșuri de gunoi care vor fi amplasate, în curând, în oraș.

♦ Au fost achiziționate 4 noi complexe de joacă pentru copii. Unul va fi amplasat în cartierul Stadion I, unul în cartierul Timișoarei 110 și cel de-al treilea în cartierul Micro I. Pentru cel de-al patrulea, locul de amplasare va fi stabilit în perioada imediat următoare.

♦ Au fost achiziționate două trac-torașe de tuns iarba care vor date spre folosință către Salprest SA.

AL PRESS

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.