Patrimoniul construit, temă a unui dublu eveniment găzduit de Casa Artelor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

RUR – Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest continuă un bun obicei. Acela de a-i premia și promova pe specialiștii ale căror proiecte marchează esential patrimoniul românesc. De data aceasta, cea de-a XXIV-a diploma de excelență în domeniul REGENERĂRII URBANE/RURALE prin iniţiative independente ajunge la arh. Ileana Mavrodin, pentru activitatea sa de REINTRODUCERE a TEHNOLOGIILOR TRADIȚIONALE utilizînd resursele sustenabile culturale străvechi în construcția/reconstrucția caselor din satele noastre. Întâlnirea are loc vineri, 18 mai, de la ora 11.00.

Evenimentul este completat cu prezentarea impactului avut la nivel internațional de un alt proiect care are în prim plan patrimoniul contruit. Este vorba despre expoziția „Manifest pentru Patrimoniu – Timişoara Premium Exposed City” care a fost prezentă la finalul lunii trecute la Academia di Romania, din Roma.

“Expoziția despre care vorbim este parte a unui proiect extrem de amplu inițiat de Asociația Expose Architecture și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, cu sprijinul Consulatului Onorific al Republicii Italiene la Timișoara și care are ca scop atragerea de investitori care își doresc să renoveze imobile în Timișoara. Pentru că la Roma expoziția s-a bucurat de un foarte mare succes, ne pregătim pentru un adevărat turneu european. Vom anunța în cadrul întâlnirii de vineri care sunt destinațiile viitoare ale acestui demers”, spune Sorin Predescu, director al Direcției Județene pentru Cultură Timiș.

Parteneri ai proiectului sunt Camera de comerț italiană pentru România, Universitatea Sapienza din Roma, Registrul urbaniștilor din România și Urbanize Hub.

Dublul eveniment are loc în sala de consiliu a Direcției Județene pentru Cultură Timiș.

AL PRESS

Despre admin 6671 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.