Păduri şi păşuni în flăcări, la Fârdea și Tomești. Incendiu violent în cartierul Cotu Mic din Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

♦ Comuna Fârdea şi satele aparţinătoare au fost săptămâna trecută amenințate de patru incendii de păşune şi pădure, întinse pe zeci de hectare şi pe care pompierii, deşi au intervenit în efectiv numeros, nu au reuşit în prima etapă să le stingă. Primarul comunei, Samuel Lupescu, crede că acestea au fost declanşate de un răufăcător, întrucât au izbucnit în locuri diferite şi nu s-ar fi extins singure. Primul incendiu a izbucnit la Gladna Română, cel de-al doilea de la Zolt, al treilea în zona Drăgsineşti iar al patrulea la intrarea în Gladna Română.

♦ Sâmbătă, 11 aprilie 2020, în jurul orei 17:30, a izbucnit un incendiu în zona cartierului Cotu Mic din Lugoj, în apropiere de centrala dezafectată de pe strada Viorelelor, amenințând să se extindă spre blocurile de locuințe. Se pare că cineva a dat foc la vegetația uscată fără să o supravegheze.

♦ Marți, 14 aprilie 2020, pompierii au fost solicitați să intervină în zona Tomești, după ce un incendiu a acaparat o suprafață de peste 25 de hectare, cel mai probabil provocat de neglijența celor care dau foc vegetației uscate fără să o supravegheze. Pompierii au intervenit imediat, însă cu greu, dar cel mai îngrijorător lucru a fost că flăcările au ajuns foarte aproape de unele locuințe.

(A. P.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.