Aplicați acum pentru: „O viață în siguranță fără violență domestică!”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiş continuă procesul de selecție a  persoanelor care vor face parte din grupul – țintă în vederea realizării activităților prevăzute în cadrul proiectului cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, „VENUS – ÎMPREUNĂ PENTRU O VIAȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!” – POCU: 465/4/4/128038 implementat de către Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, în calitate de Beneficiar/Lider de parteneriat, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

În cadrul Proiectului „VENUS – Împreună pentru o viață de calitate în siguranță!”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș a creat și dezvoltat o locuință protejată pentru victimele violenței domestice, în scopul de a asigura transferul la o viață independentă și reintegrarea socio-profesională a victimelor violenței domestice. Totodată au fost create şi dezvoltate 2 servicii complementare pentru victimele violenței domestice, respectiv un grup de suport care  furnizează programe specifice de asistență psihologică și de dezvoltare personală și un cabinet de consiliere vocațională, care asigură consiliere vocațională, orientare profesională și acompaniere pentru identificarea unui nou loc de muncă, în vederea depășirii situațiilor de criză legate de violența domestică și a reintegrării profesionale.

Locuința protejată asigură nevoile sociale, creșterea calității vieții și promovarea principiilor de coeziune și incluziune socială, prin intermediul asistenței de specialitate pentru victimele violenței domestice: găzduire cu capacitate redusă de până la 6 locuri, pe o perioadă de 12 luni, în funcție de complexitatea cazului.

Serviciile sociale furnizate în cadrul locuinței protejate acoperă o paletă largă de intervenții, în funcție de nevoile victimei:

  1. consiliere psihologică
  2. consiliere juridică
  3. asistență socială
  4. consiliere vocațională, orientare și formare profesională, ocuparea forței de muncă și reintegrare socială

Fiecare victimă a violenței domestice va beneficia, în cadrul Proiectului „VENUS – Împreună pentru o viață de calitate în siguranță!”, de cel puțin două tipuri de servicii în scopul abordării integrate.

Selecția și admiterea într-o locuință protejată se poate realiza numai în situația în care sunt întrunite cumulativ cel puțin una dintre condițiile de risc și cel puțin una dintre condițiile de vulnerabilitate.

Încurajăm femeile victime ale violenței domestice să se înscrie în grupul ţintă al proiectului, la sediul DGASPC Timiș din Timișoara, Piața Regina Maria nr. 3, telefon 0256-490281. De asemenea, tot la acest număr de telefon pot fi obţinute informaţii suplimentare referitoare la proiect sau la condiţiile pentru a beneficia de serviciile menţionate mai sus.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.