O veste bună! Titluri de proprietate pentru deţinătorii de terenuri din localităţile care nu au fost colectivizate

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Veste bună pentru deținătorii de terenuri aferente locuințelor, din localitățile care nu au fost colectivizate.

Conform Legii nr. 231/2018, prin care au fost modificate și completate, printre altele, dispozițiile articolelor 23, 24 și 27 din Legea nr. 18/1991, în cazul terenurilor aferente locuinței, care nu au fost cooperativizate, deținătorii sau moștenitorii acestora pot solicita comisiei județene de fond funciar emiterea titlului de proprietate.

Titlurile de proprietate vor fi eliberate doar dacă: solicitanții figurează în registrele agricole sau registrele cadastrale și în evidențele fiscale; terenul este în proprietatea statului român și persoanele solicitante au calitatea de proprietari ai construcțiilor de pe terenurile care fac obiectul prezentei legi; terenurile nu fac obiectul cererilor de reconstituire sau constituire a dreptului de proprietate de către alte persoane.

Conform prevederilor actului normativ, persoanele fizice și juridice care îndeplinesc condițiile prevăzute de Legea 231/2018 pot formula cereri în vederea constituirii și/sau reconstituirii dreptului de proprietate, în termen de 120 de zile de la intrarea în vigoare a Legii 231 din 2 august 2018, pentru modificarea și completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991.

Cererile depuse la comisiile locale de fond funciar vor fi prezentate Comisiei județene de fond funciar, pentru emiterea ordinului prefectului.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.