O nouă întâlnire pentru persoanele cu dizabilități

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

Asociația „Ridică-te și umblă” împreună cu  membrii ei: persoane cu dizabilități locomotorii, de vedere și hipoacuzici, care se intersectează cu voluntari, care le devin prieteni și membri nedespărțiți de la orice eveniment construit împreună spre binele tuturor s-au întâlnit la Lugoj, pe data de 19 iunie 2022, orele 14, la Căminul de bătrâni „Sfântul Nicolae”, str. Anișoara Odeanu nr. 20 bis, în spațiul pus la dispoziție de „Direcția de Asistență Socială” a Primăriei Lugoj.

Mai mulți voluntari  de profesii diferite au fost suport pentru nevoile acestora de dezvoltare, ajutor și relații calde și prietenoase, care s-au realizat într-un mediu de sănătate psihică și sufletească, cadrul vital de integrare socială. Activitatea a fost coordonată de responsabilul județean Daniel Dumitriu, care a venit din Timișoara însoțit de alți beneficiari și voluntari.

„Întâlnirile regulate, la interval de o lună, s-au reluat după cei doi ani de pandemie, într-un loc agreat de toți, spunându-ne poveștile noastre de viață care ne fortifică existența și respectul față de cei din mijlocul nostru.

Au avut loc discuții libere, s-a cântat, s-au confecționat semne de carte cu mesaje motivaționale, oferite apoi împreună cu un buchețel de lavandă  celor 13 beneficiari  prezenți, iar la finalul activității s-a servit o gustare, timp în care s-au dezvoltat prietenii și s-au făcut noi cunoștințe.

Mulțumim Lidl România, pentru hainele donate acestor persoane defavorizate, și Băncii de alimente, cu sprijinul căreia am putut ajuta când a fost nevoie. De asemenea, mulțumim voluntarilor asociației, fără de care nu ar putea fi posibile aceste întâlniri. Ne dorim să trăim  frumos în climatul de prietenie și atașament, să oferim un petic de fericire, să  devenim  voluntari demni de activitatea  nobilă pe care o desfășurăm”,

ne-a declarat Mihaela Kristof, voluntar al Asociației „Ridică-te și umblă” – Filiala Lugoj.

„Potențialul persoanelor cu dizabilități, contituie o inspirație de valoare în societate, putând oferi consiliere altor persoane aflate în criză,instruire pentru viață celor aflați în depresii și lipsă de sens, prin experiența lor de a se ridica deasupra handicapului, cât și puterea de a oferi motivație de a trăi o viață demnă, indiferent de experiențele  nedorite ale vieții. Ei pot fi tonicul de viață pentru mulți dintre cei care se descurajează în fața obstacolelor”,

ne-a declarat George Uba, președintele asociației.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.