O mare parte din refugiați au plecat deja spre alte țări

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Foarte puțini dintre ucrainenii care ajung în zona Lugojului decid să rămână aici. Majoritatea se grăbesc să plece spre Nădlac, de unde aleg ca destinație țări precum Germania sau Austria. Ioan Covaci, președintele Uniunii Ucrainenilor din Lugoj, spune că cele două autocare care au plecat, luni, cu ajutoare, din Lugoj și Timișoara, s-au întors cu circa 100 de refugiați. Pentru aceștia erau pregătite locuri de cazare la Surduc, însă niciunul nu a dorit să rămână în România.

„Toți au vrut să fie duși la vamă, la Nădlac. Nu au vrut să rămână aici, pentru că au spus că nu se simt în siguranță. Ei sunt convinși că urmează ca și România să fie atacată. Noi i-am luat și i-am dus la graniță, de acolo fiecare pleacă unde vrea. Acum încărcăm din nou autocarul cu ajutoare, care va pleca spre centrul de colectare din Ucraina. Nu știu dacă vor mai fi aduși și alți refugiați”,

spune Ioan Covaci, președintele UUR din Lugoj. O mare parte din refugiații care au ajuns la Știuca au plecat deja spre alte țări din Occident.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.