O mamă a pus pietre la fiert, sperând să-și adoarmă cei opt copii înfometați

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O mamă a pus pietre la fiert şi a sperat să-şi adoarmă astfel cei opt copii înfometaţi, care aşteptau să fie gata mâncarea. Imaginile au devenit virale şi întreaga comunitate s-a mobilizat să o ajute pe femeia care e văduvă.

Peninah Bahati Kitsao, din Mombasa, a fost filmată în timp ce pune pietre la fiert pentru cei opt copii ai ei. Femeia obişnuia să spele rufe, dar o astfel de muncă este greu de obţinut, mai ales acum. Femeia nu a cerut ajutor, dar o vecină şocată, Prisca Momanyi, a descoperit totul şi a alertat mass-media. Vecina ei venise să vadă ce se întâmplă după ce a auzit copiii plângând. După ce a fost intervievată de NTV-ul din Kenya, văduva a primit bani prin telefonul mobil şi printr-un cont bancar care i-a fost deschis de doamna Momanyi, deoarece mama celor opt copii nu ştie nici să citească, nici să scrie. Femeia, care locuieşte într-o casă cu două dormitoare, fără apă sau electricitate, a descris generozitatea oamenilor ca fiind un „miracol”. Ea a povestit că nu a putut să îi înşele pe copii cu fierberea pietrelor:

„Au început să-mi spună că ştiau că îi mint, dar nu pot face nimic pentru că nu am nimic”.

Iar asta în timp ce ministerul Sănătăţii din Kenya a cheltuit sume uriaşe de bani, donate de Banca Mondială pentru a răspunde pandemiei, pentru ceaiuri, mese şi convorbiri telefonice ale personalului său.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.