O ladă cu 100 de mandarine japoneze s-a vândut cu 9.600 de dolari, în Tokyo

Share Button

Începutul sezonului mandarinelor japoneze, numite și mikan, a debutat cu o licitație în care s-a stabilit un nou record. O singură ladă cu fructe s-a vândut cu aproape 10.000 de dolari.

În Japonia a început sezonul fructelor mikan, iar evenimentul a fost deschis printr-o licitație. O ladă cu 20 de kilograme de mandarine japoneze s-a vândut cu 9.600 de dolari, într-o piață din Tokyo.

Mikan, originar din China, este cultivat doar de 100 de fermieri, pe insula japoneză Shikoku. Fructul rar este foarte popular datorită aromei sale și a texturii unice, potrivit CNN.

Mandarinele din regiunea Nishiuwa sunt crescute, potrivit legendei locale, cu “trei sori”, adică cu soarele de pe cer, cu lumina soareui reflectată pe pereții de piatră ale câmpurilor și cu lumina soarelui reflectată în apa mării.

“Calitatea fructelor din fiecare an este evaluată în cadrul primei licitații. Acest rezultat va afecta vânzările ulterioare”,

a declarat un official.

În mod obișnuit, prețul acestor fructe atât de populare printer japonezi este de obicei 75 de dolari pentru 10 kilograme.

210

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.