O haită de câini albaștri stârnește îngrijorare într-un oraș din Rusia

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O haită de câini vagabonzi cu blana de un albastru strălucitor a atras atenția utilizatorilor de internet din Rusia.

Fotografiile cu câinii care se plimbau prin zăpadă, în orașul orașului Dzerzhinsk, la 370 de kilometri est de Moscova, au stârnit reacții diverse pe rețelele social media.

În timp ce unii s-au amuzat comparând câinii cu personaje de desene animate, alții și-au arătat indignarea și îngrijorarea că viața animalelor fără stăpân ar putea fi în pericol, potrivit The Moscow Times.

Aceștia spun că, cel mai probabil, câinii au fost expuși la substanțele chimice dintr-o fabrică abandonată din apropiere, fabrică care producea plexiglas și acid cianhidric.

Câinii vagabonzi se plimbă adesea în apropierea clădirilor fabricii abandonate care încă mai păstrează substanțe chimice precum sulfatul de cupru, a declarat pentru agenția de știri RIA Novosti fostul manager al fabricii.

Autoritățile din Dzerzhinsk sunt preocupate acum de problema „câinilor albaștri” și negociază cu conducerea companiei care deține fabrica pentru permisiunea de a intra în hale și a determina dacă acolo există substanțe chimice care ar fi putut colora blana animalelor și dacă acestea reprezintă vreun pericol.

Activiștii pentru drepturile animalelor spun că, la prima vedere, câinii par să fie „într-o stare satisfăcătoare”, însă voluntarii urmau să îi prindă și să îi examineze, pentru a stabili exact ce substanță le-a colorat blana și dacă aceasta este periculoasă.

Despre admin 6630 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.