Asistente plecate la muncă în Germania figurau prezente la serviciu și erau plătite

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În conferința de presă online, susținută miercuri, 17 februarie 2021, primarul Claudiu Buciu a spus că unele asistente medicale de la Spitalul Municipal Lugoj, plecate la muncă în Germania, figurau prezente la serviciu, la spital, și chiar și pe statul de plată.

„În luna noiembrie, o asistentă de la spital își luase, teoretic, concediu de odihnă, practic nu, și a plecat la muncă în Germania. Am sunat-o și am rugat-o să vină a doua zi la mine și mi-a spus că nu poate să vină, că e în Germania, la lucru.

Nu avea cererea de concediu înregistrată, ci doar era lăsată la șefa ei, în caz că cineva se sesiza, atunci ar fi înregistrat-o. A doua zi a revenit în țară și m-a sunat să-mi spună că poate să vină la mine. I-am spus că nu mai este necesar, că am dovedit ce vroiam să dovedesc.

Am înțeles că era o practică în spital. Sper să nu mai existe această practică, în care unele asistente plecau, pe rând, la muncă în Germania pentru a-și rotunji veniturile, iar colegele le țineau locul, pentru că nici nu doreau să își strice concediul de odihnă cu aceste plecări în Germania.

Se înlocuiau pe rând și făceau unele și treaba altora în cadrul spitalului. Ele nu figurau în concediu la spital, dar erau plecate în străinătate. Am rugat managerul spitalului să ia toate măsurile necesare pentru ca astfel de situații să nu se mai întâmple”,

a declarat  primarul Claudiu Buciu.

Despre admin 6540 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.