O fabrică ilegală de elicoptere a fost descoperită la 50 de km de Chișinău

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Oficial, Republica Moldova nu are nicio fabrică de elicoptere, neoficial, însă, poliţiştii au închis una ilegală care producea astfel de aparate de zbor. Hangarul clandestin a fost descoperit într-o localitate din raionul Criuleni, pe malul Nistrului, unde se asamblau ilegal cel putin 10 elicoptere, conform unui comunicat al Politiei Republicii Moldova.

Atelierul clandestin a fost descoperit la aproape 50 de kilometri de Chişinău. În urma perchizitiilor s-a constatat că „pe liniile de producere erau peste 10 elicoptere, aflate în diferite etape de finisare, toate produse în lipsa actelor permisive necesare si documentelor de provenientă pentru piesele si utilajele folosite”, se arată în comunicatul Politiei.

După finalizare, elicopterele urmau să fie mai apoi vândute în spaţiul ex-sovietic. Gruparea era filată de mai multe luni, însă nu este clar, în acest moment, de când funcţionează fabrica ilegală sau dacă au reuşit până acum să vândă vreun elicopter.

Aparatele de zbor aveau un aspect exterior identic modelului Kamov KA 2, un elicopter utilitar produs în fosta Uniune Sovietică. Afacerea era coordonată de cetăţeni transnistreni, care, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă până la 10 ani de închisoare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.