O călugăriţă pasionată de păcănele a furat 800.000 de dolari de la şcoala la care lucra

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Mary Margaret Kreuper, o călugăriţă pensionată, a recunoscut că şi-a încălcat jurământul de sărăcie. Ea a furat 835.000 de dolari de la şcoala din California la care lucra şi a folosit banii la jocuri de noroc, informează BBC.

Kreuper, în vârstă de 80 de ani, va petrece un an şi o zi în închisoare pentru fraudă electronică şi spălare de bani. „Am păcătuit, am încălcat legea şi nu am nicio scuză”, a spus ea după ce a primit sentinţa. Timp de peste un deceniu, Kreuper a deturnat fonduri de la şcoala Catolică St James, unde era directoare.

Ea le-a cerut apoi angajaţilor şcolii să „modifice şi să distrugă datele din situaţiile financiare” pentru a-şi acoperi furtul. Potrivit procurorilor, banii furaţi ar fi acoperit taxele de şcolarizare pentru cel puţin 12 elevi.

În schimb, Kreuper i-a cheltuit în cazinouri şi pentru a merge în vacanţe cu prietenii. Furtul a ieşit la iveală în timpul unui audit făcut la şcoală după ce Kreuper s-a pensionat, în 2018.

Judecătorul care a pronunţat condamnarea a spus că familiile unor elevi care au învăţat la şcoala Catolică St James au cerut ca femeia să fie iertată.

El a condamnat-o pe Kreuper la doar un an şi o zi de închisoare şi a decis că aceasta trebuie să returneze toţi banii furaţi. Avocaţii ei au spus că Kreuper suferă de o boală mintală care „i-a întunecat judecata”.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.