O biserică a apărut în mijlocul unui lac, la 40 de ani după ce a fost înghițită de ape

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O biserică din secolul al XIX-lea, care a dispărut sub un lac mexican acum mai bine de 40 de ani, a apărut maiestuoasă în mijlocul apei şi aminteşte de efectele devastatoare ale secetei severe care a afectat regiunea.

Biserica The Virgin of Dolores a dispărut în 1979 după construirea barajului Purísima. Biserica, construită la mijlocul secolului al XIX-lea, era inima comunitătii coloniale din El Zangarro, care odinioară găzduia rectoratul si registrul civil a ceea ce era atunci Vila Real de Mina de Guanajuato. Istoria comunitătii s-a încheiat în 1979, când presedintele José López Portillo a ordonat construirea barajului Purisima, care a inundat 200 de hectare. Locuitorii din El Zangarro au fost relocati în tinuturile din apropiere, unde au fondat o comunitate cu acelasi nume, scrie mexiconewsdaily.com.

Biserica The Virgin of Dolores a reapărut în luna iulie a anului trecut ca urmare a secetei. Peste 70% din tară a fost afectată de sezonul uscat prelungit, cu o lipsă de precipitatii deosebit de acută în Guanajuato. Lipsa ploii din primul trimestru al anului 2021 a determinat-o pe sefa Comisiei Nationale a Apelor din Mexic, Blanca Jiménez Cisneros, să înceapă măsuri de economisire a apei.

Ea a declarat într-o conferintă de presă din aprilie că Guanajuato, regiunea în care se află Biserica The Virgin of Dolores, se numără printre cele mai afectate zone din tară, alături de Guerrero, Michoacán si Oaxaca. De asemenea, multe dintre barajele tării sunt sub capacitatea de 50%, în scădere cu 23% fată de 2020, iar conditiile de secetă se pare că vor continua în 2021.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.