Acuzată de moartea a 8 bebeluşi şi tentativă de crimă în cazul altor 10

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

O asistentă care lucra în cadrul serviciului naţional de sănătate britanic va fi judecată pentru uciderea a cinci băieţi şi trei fete, la unitatea neonatală de la spitalul Countess of Chester, în perioada 2015-2016.

O asistentă medicală acuzată de uciderea a opt bebelusi în decursul unui an de muncă într-un spital NHS a avut o nouă înfăţişare în faţa curţii de judecată, de această dată în mediul online. Lucy Letby, în vârstă de 31 de ani, a apărut luni dimineată în faţa curţii de judecată din Manchester prin intermediul unei platforme de streaming video de la HMP Peterborough. Acuzata, care purta o cămasă închisă la culoare, blugi albaştri şi părul lung până la umeri, a vorbit doar în momentele în care a fost necesară confirmarea numelui său.

Ședinta de 25 de minute de luni s-a ocupat de probleme administrative si de gestionarea numărului de victime înainte de începerea unui proces în acest caz anul viitor. Procedurile au fost amânate până la o nouă audiere de gestionare a cazului care va avea loc în 17 mai, timp în care inculpata rămâne în arest.

Asistenta medicală din Arran Avenue, Hereford, a fost arestată de două ori, în 2018 si 2019, ca parte a unei investigatii a politiei asupra spitalului, care a început în 2017. Femeia a fost acuzată de uciderea a cinci băieti si trei fete la unitatea neonatală de la spitalul Countess of Chester.

Toti bebelusii au murit între iunie 2015 si iunie 2016. De asemenea a fost acuzată şi de 10 tentative de crimă în aceeaşi perioadă de timp. O dată provizorie de începere a procesului a fost stabilită în ianuarie 2022, dar aceasta ar putea fi din nou amânată din cauza complexităţii cazului.

Judecătorul a declarat că ar fi de preferat ca asistenta să îşi declare vinovăţia „în viitorul apropiat”, spunând că „nu putem permite ca acea etapă importantă să deriveze la nesfârşit”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.