Nu renunța la plata ratelor către KRUK România!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ești client KRUK România? Află în continuare care sunt cele mai bune soluții pentru a avea o bună sănătate financiară în perioada crizei mondiale sanitare generată de Covid-19 și chiar după stingerea ei.

Starea de fapt actuală, o mare provocare pentru datornici

Foarte mulți români se confruntă în prezent cu situația neplăcută a unei disponibilizări temporare din cauza gravei pandemii de coronavirus care afecteaza omenirea în anul 2020.

Pentru unii, această pierdere temporară a locului de muncă poate să fie de mai scurtă durată și să se încheie în doar câteva săptămâni, dar pentru alții lucrurile nu stau deloc bine.

Ei vor avea mult mai multe provocări de depășit decât restul angajaților, mai ales dacă au avut ghinionul să lucreze în domeniul Horeca, unde această stare de fapt se poate, din nefericire, prelungi pe câteva luni bune.

După cum se vede, depinde de industria în care îți desfășori activitatea, dar și de compania la care ești (sau ai fost angajat) și de poziția pe care ai avut-o în cadrul acelei firme. Asta este! Nu toată lumea se află în situația fericită de a lucra la stat și a trece prin pandemie fără mari pierderi financiare. Mai ales că bugetarii sunt și mult mai puțin predispuși la a acumula datorii, în comparație cu aceia care își desfășoară activitatea în sectorul privat.

În aceste condiții obiective, de limitare strictă a deplasărilor, precum și a desfășurării anumitor activități, dacă faci parte din rândurile acelora care se confruntă cu situația nefericităa pierderii temporare sau definitive a locului de muncă, este absolut necesar  să îți iei anumite măsuri de prevedere în privința cheltuielilor pe care le vei face în perioada imediat următoare.

Și nu este posibil să poți face asta, fără schimbarea obiceiurilor de consum și înlocuirea lor cu unele adaptate pentru perioada pandemiei și post-pandemiei Covid-19.

Doar în acest mod va fi posibil  să îți achiți în continuare ratele la debitele restante. Este foarte important  să le plătești în continuare, dacă ai posibilitatea, pentru a evita afundarea tot mai profundă în mlaștina datoriilor, din care s-ar putea să nu mai poți ieși dacă depui armele acum și îți pierzi luciditatea în materie financiară.

Da, autoritățile au venit în ajutorul celor izolați care nu pot lucra de la domiciliu și nici nu fac parte dintre acei angajați de care este absolută nevoie în această perioadă, cu mai multe măsuri de natură fiscală menite a-i sprijini.

Însă trebuie spus  încă un lucru: chiar dacă ești eligibil pentru acest ajutor din partea statului, sumele oferite sunt impozabile și nu se dau decât pe un termen foarte limitat.

Iată de ce examinarea bugetului personal, sub toate aspectele sale este foarte importantă.

Importanța bugetului personal în pandemie și post-pandemie

Dacă până în prezent nu erai obișnuit  să ții un buget personal strict, acum vei vedea clar care sunt avantajele pe care acest instrument de lucru le are.

Este mare lucru  să poți avea o viziune globală atât asupra veniturilor, cât și a cheltuielilor, inclusiv în privința rambursărilor datoriilor pe termen scurt și mediu.

Bugetul personal este un instrument esențial în controlul veniturilor și cheltuielilor care permite setarea unor obiective concrete și este cel mai bun barometru pentru sănătatea financiară cotidiană, precum și un scut de nădejde împotriva primejdiilor care pot să apară atunci când o persoana se așteaptă mai puțin.

Mai trebuie spus că, deși este foarte important să întocmești un buget, acesta trebuie verificat în mod regulat, cel puțin o dată pe săptămână și, dacă este necesar, să  faci ajustările necesare în obiceiurilor de consum.

Pe platforma KRUK România (e-kruk.ro) există mai multe aplicații de mare ajutor în această direcție. Ele se pot utiliza în mod gratuit, iar clienții acestei companii de recuperare datorii, populara în țara noastră, sunt extrem de încântați de avantajele pe care le au, folosindu-le.

Atât sursele de venit, cât și elementele de cheltuieli, trebuie foarte bine evidențiate în contabilitatea personală, deoarece în noua realitate obiectivă, în care veniturile au scăzut substanțial, este nevoie de revizuirea  strictă a achizițiilor pe care le făceai în mod obișnuit, pentru o corectă adaptare pe plan financiar la contextul actual.

Perioada de izolare ne poate ajuta cu siguranță în această privință, deoarece ieșirile din casă se fac acum doar pentru scopuri foarte bine determinate, iar fiecare dintre noi ar trebui să-și limiteze ieșirile în locuri aglomerate

Ne ajută și împrejurarea obiectivă în care multe magazine fizice nealimentare sunt închise, la fel și unitățile de tip horeca. Așa se face că și cheltuielile sunt mai mici decât altădată.

Acești bani, pe care anterior îi dădeam pe produse și servicii neesențiale, care însă ne generau bucurie, acum se pot aloca fie pentru a alimenta unui fond de economii sau, dacă ai datorii, pentru a le achita (parțial sau total).

Așadar, mare atenție la aceste cheltuieli făcute sub imperiul impulsului de moment pentru diverse produse și servicii de care nu ai absolută nevoie în perioada pe care suntem obligați cu toții ca să o traversăm!

Și când ai putea  să îți întocmești mai pe îndelete o listă de priorități de natură financiară decât acum, când ai mai mult timp liber la dispoziție?

Dacă nu vei face asta nu trebuie să fii șocat după aceea, la încetarea crizei, că lucrurile pot fi cu adevărat dezastruoase pentru tine și familia ta.

Plătește online ratele către KRUK România prin intermediul platformei e-kruk.ro

Clienții KRUK România pot să își achite ratele asumate prin angajamentul de plată, ușor și în condiții de maximă siguranță online, din confortul propriei case, chiar pe platforma e-kruk.ro.

Cum ponderea acelora care folosesc în ultimele săptămâni metoda de a face plăți online pentru achiziții de produse alimentare, de igienă personală și farmaceutice, pentru a plăti facturile la utilități, nu mai este ceva ieșit din comun pentru a face același lucru și cu ratele curente pe care le au de achitat către unitățile bancare sau chiar pentru societățile de colectare datorii, precum este și KRUK România.

Evident, acest procedeu de a face plăți online este atât de simplu, încât poate să îi determine pe alții să renunțe la autocenzură și să facă cheltuieli nejustificate. De aceea, o stabilire clară a priorităților este absolut necesară pentru a nu se ajunge la un dezechilibru al bugetului personal și mai mare decât era la începutul pandemiei.

Chiar dacă ultimele săptămâni ne-au demonstrat cât de fragili suntem în fața pericolelor și că orice moment trebuie trăit la maximă intensitate, acest lucru nu trebuie să îi facă pe unii să creadă că ziua de mâine nu mai contează. O plasă de siguranță financiară pentru viitor este întotdeauna necesară. Iar eliberarea de datorii este un prim element pentru instalarea acesteia.

Ce este raportul datoriilor?

Finanțiștii apelează des la un indicator denumit raportul datoriilor prin care se poate stabili care este capacitatea de rambursare teoretică a datoriilor pe care o persoană o are la un anumit moment dat.

Acest coeficient permite să se compare veniturile obținute, cu suma obligațiilor de natură financiară.

Dacă datoriile sunt sub 30% din suma veniturilor lunare este perfect, între 30% și 35% avem de-a face un coeficient încă bun, iar dacă ele depășesc 35%, deja lucrurile se complică.

Poate mai mult decât oricând, în această perioadă în care avem de înfruntat coronavirusul, ar trebui ca acest raport să fie cât mai suportabil pentru debitor. Mai ales că procentele amintite mai sus sunt cele maxime, așadar, cu cât valoarea lor este mai mică, cu atât grijile de natură financiară vor fi mai mici.

Ideea este că trebuie ca să cunoști întotdeauna care este valoarea totală și detaliată pe fiecare categorie a cheltuielilor pe care le faci în prezent, așa încât să nu cheltui mai mult decât îți permite bugetul personal actual (în ansamblu) și… datoriile pe care trebuie  să le achitați, inclusiv pe perioada pandemiei de coronavirus (în special).

Cu bugetul în față, o să poți observa și tu dacă cea mai mare parte din veniturile pe care le faci într-o lună se duc pe plata datoriilor și a altor tipuri de cheltuieli (indispensabile sau nu).

Analizând bugetul tău personal cu mare seriozitate poți vedea dacă comportamentul tău financiar este unul corect sau greșit, dacă există anumite semne în cadrul lui care te pot avertiza de faptul că poți intra curând într-o situație financiară gravă care să te scoată pentru multă vreme din categoria persoanelor solvabile.

Oamenii de la KRUK România, de mare ajutor pentru debitorii aflați în dificultate!

Dacă nu te descurci singur și ești client KRUK România, dacă din păcate ajungi să nu îți mai poți rambursa constant datoriile revăzute prin angajamentul de plată asumat inițial, specialiștii KRUK au experiența necesară pentru a putea reconfigura acest contract corect, în funcție de situația concretă în care te găsești la acest moment.

Vei vedea din nou luminița de la capătul tunelului eliberării tale financiare. Până la urmă, cu ajutorul oamenilor de la KRUK România totul se va încheia cu o victorie glorioasă pentru tine care o să te așeze pe linia de plutire, o să îți redea încrederea în sine și avântul de a intra cu optimism în noua lume care se conturează rapid sub ochii noștri.

Despre admin 6584 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.