Nu mai e timp pentru alegeri parțiale! Lugojul și alte 61 de localități vor încheia acest mandat fără primar

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Lugojul se află printre cele șase orașe din România care au rămas fără primar, dintr-un total de nu mai puțin de 62 de localități care nu au edil-șef.

Conform legii privind alegerea autorităților locale, este stabilit că înainte cu un an de expirarea mandatului în funcție, nu se pot organiza alegeri pentru alegerea noului primar. Astfel, termenul limită pentru o hotărârea de guvern de organizare a alegerilor pentru cele 62 de localități este jumătatea lunii august, pentru a se putea desfășura alegeri în termenul legal de 35 de zile.

De menționat că alegerile precedente pentru primăriile respective au avut loc pe data de 27 septembrie 2020. Potrivit informațiilor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) către Guvern, printre localitățile fără primar se numără șase orașe: Sângeorz-Băi din județul Bistrița-Năsăud, Turceni din județul Gorj, Lugoj din județul Timiș, Valea lui Mihai din județul Bihor, Anina din Caraș-Severin și Băilești din Dolj.

Situația se menține chiar dacă împotriva Guvernului au fost deschise mai multe procese pentru emiterea hotărârii necesare organizării alegerilor parțiale. Printre aceste procese, se numără și unul intentat de către Partidul Forța Dreptei, al cărui lider este fostul liberal Ludovic Orban. Partidul Forța Dreptei a câștigat procesul la Curtea de Apel. Cu toate acestea, Guvernul a decis să facă recurs împotriva hotărârii, iar dosarul se află acum la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Nicolae SILADE

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.