Nu abandonați deșeurile în spații neautorizate! O nouă campanie RETIM și ADID Timiș

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În perioada 24 septembrie – 4 octombrie 2021, RETIM împreună cu ADID Timiș derulează o nouă campanie de informare și conștientizare a cetățenilor cu privire la prevenirea  abandonării deșeurilor în spații neautorizate, pentru evitarea formării rampelor ilegale. În tot județul există mii de locații în care se formează în mod constant rampe ilegale de deșeuri. Din aceste puncte sunt colectate în mod constant mii de tone de către operatorul de salubritate în fiecare lună. Aceste operațiuni de colectare costă în plus, de fapt ne costă pe noi, cetățenii, sute de mii de lei, bani care ar putea fi folosiți mai eficient în alte scopuri. Pentru lucruri care contează cu adevărat într-o comunitate! Pe lângă banii risipiți, aceste rampe ilegale de deșeuri prezintă următoarele riscuri:

♦ Risc epidemiologic

♦ Risc pentru mediul înconjurător

♦ Risc de perturbare a circulației pietonale și auto. Aceste situații, în loc să se restrângă, se perpetuează de ani de zile! Dar, acum a venit momentul să spunem STOP acestui fenomen. Cu ajutorul dvs. putem reduce mult numărul rampelor clandestine. Ce puteți face dvs când observați persoane care aruncă deșeuri în locuri neautorizate?

♦ Fotografiați sau filmați incidentul și indicati locația pe GPS cu ajutorului telefonului, dacă este posibil

♦ Sesizați incidentul, anunțând autoritățile competente din domeniu. Încercați să descrieți situatia la care sunteți martori cu cât mai multe detalii care pot fi de folos la identificarea persoanei.

♦ Ce puteți face dvs când descoperiți rampe ilegale?

♦ Fotografiați sau filmați rampa și indicati locația cu ajutorul GPS-ului, dacă este posibil. Trimiteți aceste fotografii pe email către autoritățile competente de pe raza localității unde se găsește rampa. Deșeurile voluminoase și periculoase se colectează în cadrul campaniilor organizate de RETIM și ADID Timiș trimestrial și anunțate în prealabil.

Nu le abandonați pe spațiile publice sau lângă pubele! Acestea trebuie păstrate în gospodării până la momentul sosirii în fiecare localitate a containerului dedicat colectării lor. Pentru a afla unde pot să depună deșeurile din construcții sau alte deșeuri care nu se colectează de către RETIM, cetățenii sunt rugați să contacteze primăria de care aparțin.

REȚINEȚI! Conform OUG 92/2021  abandonul și eliminarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate în acest scop este interzisă și constituie contravenție și se sancționează cu amenzi de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru persoanele fizice şi de la 50.000 lei la 70.000 lei, pentru persoanele juridice. Găsiți mai multe informații despre campania în derulare pe www.retim.ro, Call Center +40 374 885 692 sau pe www.adidtimis.ro.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.