Notre Respect, Amicii Veseli Lugoj!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

Nicolae LAIEȚIU

Într-o atmosferă caldă, la propriu și la figurat, sâmbătă, 25.06.022, ora 11,pe stadionul Tineretului din municipiul nostru, s-a dat startul ediției a IX-a a Cupei Respect, turneu de fotbal old boys, competiție organizată de Amicii Veseli din Lugoj.

După primirea delegațiilor, cuvântul de deschidere a fost rostit de către unul dintre fondatorii acestei asociații și unul dintre  inițiatorii  proiectului, Constantin Goloșie. După festivitatea de deschidere și prezentarea trofeului Kossen 2022 de către căpitanul echipei Amicii Veseli Lugoj, Dan Cristian Tătar, loviturile de începere a meciurilor au fost date, simbolic, de către viitorii (poate într-o zi) Amicii Veseli, la un meci de către Eneșca Matei Andrei, care a avut parte de o primire emoționantă, întrucât a împlinit 7 ani chiar în ziua turneului, și de către Goloșie Filip Andrei la celălalt meci.

Echipele participante au fost repartizate în două grupe, de câte patru, componența lor fiind de 8 +1. Jocurile au fost aprig disputate, cu de toate, goluri multe, lovituri de departajare, accidentări mai mici sau mai mari, încrâncenări și multă adrenalină, ceea ce a condus la creșterea cantității de apă consumată. După finalul turneului, amicii fotbaliști au fost invitați la o masă festivă și festivitatea de premiere, care au avut loc în aer liber la vestitul han Ana Lugojana. Formația de muzică populară Frații Drăgan și Ramona Ilieș Drăgan au creat o atmosferă foarte plăcută, de înaltă clasă, fapt apreciat de către toți invitații.

După centralizarea rezultatelor, validate de var și comisia tehnică constituită, s-au acordat cupe și diplome de participare fiecărei echipe, iar individual – următoarele premii:

♦ golgheterul turneului: Florea Vasile, Flor Construct Suceava;

♦ cel mai tehnic jucător al turneului: Georgescu Robert, Fan Sport Baia Mare;

♦ portarul turneului: Sin Cristian (cândva rezerva lui Helmuth Dukadam), Ortopedia Arad, și

♦ cel mai în vârstă participant, old-boy-ul turneului: Poteraș Titi, 72 de ani, de la Flacăra Făget.

Iar pentru ca atmosfera să fie cât mai hazlie, fiecare jucător a plecat acasă cu o caricatură făcută la minut de către cunoscutul caricaturist Cristi Vecerdea, adică Criv.

Modul de desfășurare, de organizare și calitatea turneului au fost apreciate de către invitați.

♦ Deputatul Gheorghe Nacov, reprezentantul echipei Pobeda Veterans Dudeștii Vechi, a mulțumit organizatorilor pentru ospitalitate și a promis că turneul de la Lugoj va fi promovat și la București, domnia sa va face lobby pe lângă echipa ACFOR România, adică Naționala Artiștilor din România, de a veni în urbea noastră. De altfel, gazdele duc deja tratative de stabilire a protocolului cu ACFOR.

♦ Primarul Petru Antal, de la echipa Old Boys 2019 Pecica, ne-a declarat: „Am vrut să mă conving personal despre cele spuse de colegii mei și petrecute anul trecut, iar ceea ce am văzut aici m-a surprins plăcut. Mulțumim pentru  primire și felicitările mele pentru organizare!”.

♦ Reprezentantul echipei Flor Construct Suceava, Vasile Florea (un important om de afaceri), ne-a mărturisit: „Față de acum 4 ani, când am fost prima dată la Lugoj, acum totul este la superlativ”. Domnia sa a propus o colaborare reciprocă de lungă durată cu Amicii Veseli Lugoj și a înmânat fiecărei echipe trofeul Onoare și Respect 2022.

Daniel Roman, reprezentantul Fan Sport Baia Mare, a declarat la rândul său: „Particip prima oară la acest turneu, am participat cu echipa la multe turnee similare, în țară și străinătate, dar de primirea și atmofesra ce le-am simțit la voi, „gazdele turneului”, nu am avut parte niciunde. Iar pentru asta vă zic: Notre Respect, Amicii Veseli Lugoj!.

După această nouă reușită, în funcție de evoluția evenimentelor, „organizatorii iau în calcul pentru anul 2023, când va  avea loc a X-a ediție, jubileul, desfășurarea a două turnee. Unul de elită masters, cu echipe de top din străinătate și din țară, și unul slim”, a ținut să precizeze Tata Golo, sufletul acestei manifestări sportive.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.