Noile modificări din Codul Rutier care vor intra în vigoare din luna martie

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Șoferii riscă amenzi usturătoare dacă nu vor respecta noile modificări din Codul Rutier ce vor intra în vigoare la data de 1 martie 2023. Iată tot ce trebuie să știe conducătorii auto.

Noile modificări din Codul Rutier le vor da mari bătăi de cap tuturor șoferilor români. Mai exact, din data de 1 martie 2023, polițiștii din cadrul serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor vor avea mai multe atribuții și își vor putea exercita autoritatea de a da amenzi în mai multe situaţii.

Șoferii riscă mai multe amenzi începând cu 1 martie 2023

Modificările din Codul Rutier prevăd mai multe reguli stricte. Una dintre ele este ca polițiștii din cadrul serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor să dea amenzi șoferilor care nu îndeplinesc următoarele cerințe:

  • dacă şoferul nu şi-a preschimbat permisul sau talonul auto;
  • dacă șoferul nu şi-a radiat vehiculul deținut în termenul legal.

Mai mult decât atât, conducătorii auto vor mai putea fi sancţionaţi şi pentru deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale, dintre care unul emis în străinătate, potrivit unei ordonanțe oficializate pe 31 ianuarie 2022. Iar cei care trebuie să aștepte până la eliberarea certificatului de înmatriculare vor primi în schimb, o dovadă înlocuitoare a actului respectiv care va avea valabilitatea timp de 30 de zile.

Toate aceste modificări atrag după sine amenzi cuprinse între 580 și 2.900 de lei, dacă șoferii nu vor respecta acest lucru, potrivit avocat.net.

Ce alte modificări se vor face în Codul Rutier

Și nu e doar atât. Polițiștii cer prin noul Cod Rutier și înființarea unui registru de evidență a mopedelor, macaralelor și utilajelor agricole. În momentul de față, acestea sunt înregistrate la cele peste trei mii de primării din țară.

„S-a constatat că, în cazul unor incidente în care e nevoie să fie identificat urgent proprietarul unui astfel de autovehicul, lucrurile erau îngreunate, fiind necesară o corespondență cu primăriile. După preluarea bazelor de date, accesul la aceste informații va fi imediat”, a declarat Comisarul șef Marius Petreche, șef al serviciului de examinări al DRPCIV.

Despre admin 6671 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.