Noi informații privind achitarea peajului pentru podurile de la Fetești și Cernavodă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Vă reamintim că tariful de trecere (peajul) trebuie achitat ori de câte ori tranzitați podurile de la Fetești și Cernavodă. Acest tarif poate fi plătit și prin SMS la numărul 7577 (http://www.cnadnr.ro/ro/peaj/peaj-prin-sms).  

Peajul mai poate fi achitat:

  • pe site-ul CNAIR erovinieta.ro dedicat unor astfel de plăți (inclusiv pentru rovinietă);
  • la distribuitorii autorizați, în special în benzinării (http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie);
  • direct la punctul de plată amplasat pe banda marginală de trecere identificată prin înscrisul „cash”;
  • prin aplicația de mobil “etarife” proprietatea CNAIR, disponibilă pe App Store, Play Store și Marketplace, valabilă pentru toate sistemele de operare pe smartphone, fără comisioane de tranzacționare sau alte costuri suplimentare.

Peajul este valabil 12 luni de la data plății, în cazul în care nu ați efectuat trecerea.

Utilizatorii care achită tarifele prin SMS sunt sfătuiți să acorde o atenție sporită la datele pe care le introduc, în special la corectitudinea numărului de înmatriculare.

Recomandăm conducătorilor auto să nu completeze datele pentru plata prin SMS în timp ce conduc vehiculul, deoarece există riscul major de a produce evenimente rutiere cu posibile consecințe dezastruoase. Pentru evitarea unor astfel de situații, vă sfătuim să opriți în locuri special amenajate.

Vă sfătuim sa achitați aceste tarife anticipat (pe site-ul www.erovinieta.ro sau la distribuitorii autorizați). În cazul în care ați achitat peajul prin SMS sau la benzinării, înainte de efectuarea trecerii, folosiți benzile „e-tarif” marcate cu semnul:

În cazul în care ați trecut fără să plătiți, aveți posibilitatea să achitați peajul până la ora 23:59 a zilei următoare trecerii, la benzinăriile acreditate sau prin SMS. Recomandăm, totuși, să nu plătiți retroactiv, deoarece există riscul să uitați să efectuați această operațiune și să plătiți amendă contravențională.

Precizăm însă că plata retroactivă a tarifului de trecere nu se poate realiza la stațiile de taxare de la Fetești.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere reamintește că prin portalul web www.erovinieta.ro  se pot verifica plățile efectuate și perioadele de valabilitate, precum și trecerile prin stația de taxare Fetești (pe benzile marcate „e-tarif”).

CNAIR S.A.

Despre admin 6694 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.