Nina Kocic spune din nou „da!” Lugojului

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Este, fără îndoială, una din ştirile importante ale campaniei de transferuri 2019 – 2020 în  primul eşalon al voleiului feminin românesc. O surpriză pentru cunoscători, universalul sârb care s-a aflat în sezonul trecut sub culorile clubului C.S.M. Lugoj încheind pe prima poziţie în top ca număr de puncte realizate în cursul campionatului precedent! Înaintea unor nume consacrate în prima ligă ca Sara Klisura, Ioana Baciu, Jelena Alajbeg, Sonja Newcombe, Cristina Cazacu, Irina Trushkina, Adelina Ungureanu, Adina Stanciu, sau Denisa Rogojinaru.

Nina Kocic  a reprezentat unul din atu-urile echipei antrenate de Segrt şi Grbic, evoluţiile sale spectaculoase şi eficiente fiind de natură să-i atragă numeroase şi inte-resante oferte în această vară.

Totuşi, însă, voleibalista de 26 de ani, care în cariera sa a mai evoluat la Dinamo Pancevo şi Nancy, în Franţa, a ales să continue la C.S.M Lugoj, în urma discuţiilor ample care s-au purtat în extrasezon, în colectivul cu care a obţinut  în sezonul 2018-2019 performanţa sa maximă pe plan sportiv – calificarea în Challenge Cup. O reuşită importantă a clubului, care reuşeşte prelungirea cu un an a contractului cu una din cele mai valoroase voleibaliste de pe scena primei ligi.

Desigur, unul din punctele forte ale deciziei sportivei de a continua în Lugoj a fost menţinerea în colectiv a nucleului de bază al echipei de volei, constituit din cuplul de tehnicieni, coordonatoare şi centri, lucru care sperăm să ofere stabilitate sextetului şi în  sezonul care urmează. Şi, chiar dacă la ora de faţă decarul C.S.M.-ului este singurul nume străin din lot, problema adaptabilităţii sale nu există, având în vedere calităţile şi caracterul unei performere crescută într-o mentalitate sportivă remarcabilă.

Decisivă în momente de mare echilibru consumate în cursul meciurilor echipei lugojene în campionatul precedent, Nina Kocic poate constitui şi în noul sezon una din cheile atacului grupării care a încheiat admirabil ediţia trecută şi una din atracţiile spectacolului voleibalistic ce debutează în Sala Sporturilor în toamnă.

Welcome, Nina Kocic. Dobrodosli, bine ai revenit în familia C.S.M. Lugoj – volei ! 

 

Dan H. BRUDIU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.