Muzeul de ceară din Paris a scos de la expoziție statuia lui Putin. „Poate că președintele Zelenski îi va lua locul”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Muzeul Grevin din Paris a retras de la expoziție statuia de ceară a președintelui Vladimir Putin, în semn de protest față de invazia rusă în Ucraina. În locul ei ar putea fi amplasată o statuie a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Statuia, care a fost creată în 2000, a fost mutată într-un depozit până la noi ordine, în semn de protest față de invazia rusă în Ucraina și după ce aceasta a fost avariată de vizitatori în weekend. „Pentru prima dată în istoria muzeului retragem o statuie din cauza evenimentelor istorice în curs”, a declarat directorul muzeului, Yves Delhommeau. În weekend, statuia care îl înfățișează pe Putin a fost avariată de vizitatorii muzeului. Un purtător de cuvânt al muzeului a spus că nu este clar în ce circumstanțe s-ar putea întoarce statuia. Întrebat cine l-ar putea înlocui pe Putin în locul gol dintre statuile președintelui american Joe Biden și președintelui chinez Xi Jinping, Delhommeau a spus că ar putea fi Zelenski.

„Poate că președintele Zelenski îi va lua locul… a devenit un erou pentru că a rezistat și pentru că nu a fugit din țara sa.”, a spus el. În 2014, după anexarea Crimeei de către Rusia, un demonstrant a înjunghiat statuia, i-a zdrobit capul și a scris „Kill Putin” („Ucide-l pe Putin”) pe pieptul statuii.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.