Municipalitatea lugojeană a stabilit agenda acţiunilor cultural-educative pe 2019

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Consiliul Local Lugoj a aprobat, cu unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre inițiat de primarul Francisc Boldea privind agenda acțiunilor cultural-educative pe anul 2019, care vor fi cofinanțate din bugetul local.

Astfel, s-a alocat suma de 191.000 de lei pentru finanțarea unor cărți, reviste, acțiuni pentru copii, concursuri, festivaluri și manifestări patriotice și religioase.

Iată unde vor marge banii: 7.000 de lei pentru acțiuni patriotice și de comemorare a eroilor lugojeni, organizate de Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Municipală „Gl. Bg. D. P. Tocineanu”; 8.000 de lei pentru ANCMRR filiala Lugoj, pentru realizarea programului de activități cultural patriotice și de protecție socială întocmit pentru anul 2019, an al împlinirilor sărbătoririi centenarului Marii Uniri; 10.000 de lei pentru „Foaia de Lugoj”, din cadrul jurnalului interregional „Banatul”; 3.000 de lei pentru Constantin Tufan Stan – Creație literară (culegere de studii, articole, amintiri, discursuri, pamflete, eseuri, întoc-mită de Viorel Cosma) – ediție adăugită și îngrijită; 3.500 de lei pentru cartea „Întâlniri de suflet”, de Nicolae Ghinea; 20.000 de lei pentru revista „Actualitatea literară”; 3.500 de lei pentru cartea „Fecioara de la templu Aethris”, de Ela Iakab; 3.000 de lei pentru cartea „Insomnia lui Dumnezeu”, de Remus Valeriu Giorgioni; 3.000 de lei pentru hramul Bisericii Sf. Arangheli; 3.000 de lei pentru hramul Bisericii Pogorârea Sfântului Duh; 2.000 de lei pentru hramul mare al Bisericii Măguri; 3.000 de lei pentru hramul mic al Bisericii Măguri; 20.000 de lei pentru Festivalul Veterani, organizat de Asociația FOA; 8.500 de lei pentru târgul de Crăciun „Fii Moș Crăciun, Fii mai bun!”; 9.000 de lei pentru Zilele copilăriei, 3.000 de lei pentru tabăra internațională de ceramică „Happy Daro”, 8.000 de lei pentru „Active summer” și 5.000 de lei pentru „Feerie de iarnă”, manifestări organizate de Asociația Smart Kreativ; 12.000 de lei pentru tabăra de vară cultural-educativă „În căutarea culorilor fericirii”, organizată de Fundația Surorilor de Caritate Ioana Antida; 7.000 de lei pentru spectacolul de promovare și dezvoltare a dansului sportiv, ca element cultural și sportiv, în orașul Lugoj, organizat de Asociația Club Sportiv Dance Mania Ro; 3.000 de lei pentru tabăra de vară „Sf. Apostol Andrei”, organizată de Parohia Ortodoxă Dealul Viilor; 3.000 de lei pentru descoperirea de tinere talente „Pe aripi de îngeri”, organizată de Asociația Edu Arsenis; 6.750 de lei pentru festivalul de teatru pentru copii „Copiii în lumea teatrului” și 6.750 de lei pentru „Povești la gura sobei”, manifestări organizate de Asociația Educația – Fereastră spre viitor; 3.000 de lei pentru concursul internațional de interpretare pianistică „Clara Peia”; 15.000 de lei pentru concursul in-ternațional de canto „Tiberiu Brediceanu”; 12.000 de lei pentru proiectul Saison France-Roumanie: Pe urmele generalului Berthelot.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.