După 40 de ani Lugojul găzduiește faza națională a Olimpiadei de Industrie Textilă și Pielărie

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Liceul Tehnologic “Valeriu Braniște” din Lugoj găzduiește, după aproape 40 de ani, faza națională a Olimpiadei de Industrie Textilă și Pielărie, care se adresează elevilor de clasa a XI-a și a XII-a, respectiv elevilor de clasa a XI-a de la școala profesională.

Evenimentul se desfășoară în perioada 22-26 aprilie și reunește aproape 100 de participanți din 25 de județe. În urma selecției la nivel județean, Liceul „Valeriu Braniște” are o reprezentantă, pe Miriam Florea, din clasa a XI-a, pe ceea ce înseamnă învățământ profesional. Faptul că instituția lugojeană de învățământ este gazda evenimentului este o decizie a Ministerului Educației.

„Confirmăm ceea ce știm cu toții. Lugojul este un oraș cu tradiție în domeniul industriei textile și pielăriei, atât în ceea ce privește partea economică, cât și în ceea ce privește partea educațională. Cred că este o atestare a faptului că orașul Lugoj este pe harta acestui domeniu economic. Pentru noi este un motiv de mândrie, pentru că de câțiva ani implementăm învățământul dual de industrie textilă și pielărie, iar partenerii economici din Lugoj sunt alături de noi. Faptul că putem organiza acest eveniment se datorează în primul și în primul rând susținerii financiare pe care am primit-o din partea agenților economici de profil din Lugoj”,

a declarat Cosmin Gheorghe, directorul Liceului Tehnologic “Valeriu Braniște”.

Festivitatea de deschidere a evenimentului a fost una de mare clasă. Aceasta s-a desfășurat luni, 22 aprilie, în sala Aula Magna din cadrul Universității Europene Drăgan. După cum a subliniat și directorul Liceului Tehnologic Valeriu Braniște, stilul evenimentului s-a reflectat atât în modul de primire a oaspeților, cât și la festivitatea în sine.

„Trăim cu stil. În condițiile în care avem elevi care se pregătesc în domeniul industriei textile și pielăriei, noi am considerat astăzi că suntem la un nivel de a trăi cu stil și cred că emenimentul în sine a fost unul cu stil. Pregătirea evenimentului a presupus mult efort, dar cred că nu mai contează efortul, contează rezultatul, contează feedbackul pe care l-am primit din partea celor prezenți, contează faptul că noi suntem mulțumiți de ceea ce am realizat și contează faptul că acesta este doar începutul”,

a precizat Cosmin Gheorghe.

Oaspeții au fost întâmpinați cu pâine și sare, așa cum spune tradiția, de elevi îmbrăcați în costume populare. Nu au lipsit programele artistice susținute de elevii liceului lugojean, poezii în grai bănățean, dar și cântece populare.

Printre invitații de onoare s-au numărat consulul onorific al Spaniei la Timișoara, Jose Miguel Vinals, Francisc Boldea, primarul Lugojului, profesorul univeristar doctor Ionel Barbu, președintele Comisiei Centrale, Ildiko Oataki, coordonator regional la Centrul Național pentru Dezvoltarea Învățământului Profesional și Tehnic, Raluca Boeriu, reprezentant Autoliv – Divizia Textile Lugoj, Vasile Belințan, președintele Corporației Meseriașilor din Lugoj, dar și inspectorul școlar general al Județului Timiș, Aura Danielescu.

„Este un eveniment extrem de important pentru toți, pentru bănățeni, pentru Timiș și pentru Lugoj, desigur, un eveniment pe care l-am așteptat cu toții. Le spuneam colegilor mei că mă așteptam la o asemenea amploare, m-am așteptat ca dumnealor să se ridice la nivelul la care s-au ridicat. Este atât de bine să venim de fiecare dată la Lugoj și la Liceul Braniște, încât nu pot să spun decât că sunt convinsă că atât invitații cât și candidații, dar și însoțitorii lor care au ajuns la Lugoj vor pleca acasă extrem de încântați și mulțumiți indiferent de rezultatul competiției. Sunt convinsă vor avea ceva de învățat de la Lugoj și în special de la Braniște”,

a spus Aura Danielescu.

Întreaga festivitatea a fost prezentată de profesoara de limba română de la Liceul Tehnologic “Valeriu Braniște”, Oana Iordache.

„Ne bucurăm să fim gazda acestui eveniment de mare amploare, unde sunt participanți din toată România. Mulțumim invitaților care astăzi au fost prezenți și au transmis mesaje motivaționale, pline de învățătură și sper ca pe parcursul celor patru zile cât Lugojul va găzdui acest eveniment, vom reuși să rămânem în istoria acestor evenimente de mare amploare, căci evenimentul cu siguranță își va pune amprenta asupra Lugojului și nu în ultimul rând asupra Liceului Tehnologic Valeriu Braniște”,

a declarat prof. Oana Iordache.

Marti, 23 aprilie și joi, 25 aprilie se desfășoară concursul propriu-zis, la Liceul Tehnologic “Valeriu Braniște”. Marți a avut loc proba teoretică, iar joi se desfășoară cea practică.

Alina Damian

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.