Municipalitatea a alocat  613,4 mii lei fonduri pentru spital și 550 mii lei pentru sănătatea lugojenilor și diminuarea răspândirii noului coronavirus

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În această perioadă dificilă spitalul, prin conducerea sa managerială, s-a angajat fără consultarea ordonatorului principal de credite și a Consiliului Local Municipal să devină centru de primire  a bolnavilor infectați cu noul coronavirus din diferite zone.

Am spus-o direct ca primar, că spitalul nu este pregătit pentru așa ceva, că nu are fluxuri medicale separate și se pune în pericol de infectare întregul personal medical din spital,  fapt grav ce poate conduce la închiderea spitalului și privarea de tratament a întregii populații din zonă.

Puși în fața faptului împlinit am convocat miercuri, 1 aprilie, Consiliul Local în ședință extraordinară și am alocat prin modificare de obiective suma de 613,3 mii lei pentru achiziții de aparatură și materiale.

Menționez  că niciun reprezentant din conducerea Spitalulului Municipal „Dr.Teodor Andrei” nu a fost prezent la ședința extraordinară de consiliu de miercuri, ceea ce denotă lipsa de interes, suma de 613,3 mii lei pe care noi am propus-o a trecut în unanimitate.  Astăzi, la o zi după ședința extraordinară de consiliu în care am alocat această sumă, în dispreț față de orice mod decent de colaborare, conducerea spitalului a venit cu o nouă solicitare de 300.000 lei, lucru ce putea fi făcut înainte de ședința de ieri.

Tot în ședința extraordinară de consiliu din 1 aprilie am alocat suma de 550 mii lei pentru sănătatea lugojenilor și prevenirea răspândirii noului coronavirus în Lugoj.

Bocetele și preocuparea liberalilor lugojeni ar ajuta mai mult cetățenii orașului dacă s-ar îndrepta cu solicitări către propriul guvern, pentru că dacă Spitalul Municipal „Dr.Teodor Andrei” trebuie să participe la campania națională primind  bolnavi infectați cu Covid 19, ar trebui să fie sprijinit direct cu aparatură si echipament cumpărat de urgenta si centralizat de către Ministerul Sănătății.

Este un aspect pe care l-am declarat, peste care se trece ușor cu vederea de aceea repet aici:  Lugojenii trebuie să știe că Primăria Municipiului Lugoj  nu are nevoie de bani de la populație și va finanța orice solicitare din partea Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei”, în această perioadă unică în istoria Lugojului, în care viața cetățenilor este pusă în pericol.

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.