Modificări majore la vârful F. R. Volei

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Desfășurată la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român  Sydney 2000 de la Izvorani, în 30 septembrie, Adunarea Generală a membrilor grupărilor afiliate la Federația Română de Volei a fost una total diferită de cele anterioare. Locul acțiunii a fost în aer liber, pe gazonul terenului de fotbal, unde cei peste 170 de participanți au petrecut peste 8 ore, mai întâi în soare, apoi… la lumina reflectoarelor, pentru a închide cea mai lungă și furtunoasă acțiune de acest fel din ultimele decenii.

Acest lucru încât, după o prezență de patru mandate – 16 ani – în fruntea F.R.V., majoritatea delegaților reprezentând structurile cu activitate voleibalistică din România au decis să modifice substanțial conducerea, componența și imaginea forului reprezentativ al voleiului intern. O adunare cu foarte multe luări de cuvânt și controverse, cu adăugiri la punctele ordinii de zi, cu acuze și interpelări adresate președintelui și vechiului Consiliu Director, cu numeroase voturi împotrivă care au zădărnicit dezafilierea (considerată nelegală) a unor grupări și, la final, cu trei sesiuni de vot pentru președinte, vicepreședinți și Consiliu Director FRV, având girul celor peste 150 de persoane delegate de cluburi.

Fostul președinte, profesorul Gheorghe Vișan, în funcție din 2004, a fost nevoit să cedeze locul unuia dintre foștii vicepreședinți, cadru universitar, profesor doctor Adin Cojocaru, care a tranșat impresionant disputa în favoarea sa, cu 109 – 42. Asta după ce fostul performer Dan Gârleanu a fost eliminat din cursă înainte de alegeri pe motiv de neîndeplinire a criteriilor de participare (decizie cel puțin discutabilă), iar ceilalți doi candidați la funcția de președinte al FRV s-au retras înainte de vot, recomandând propriilor susținători să-l voteze pe Adin Cojocaru. Lucru care a dus la victoria categorică a noului nr.1, care îi va avea ca vicepreședinți tocmai pe cei doi aliați, Oana Sârb (arbitru internațional, membru al Comisiei de Arbitri CEV) și Mihai Duță, președinte al secției de volei la Rapid București.

Mai mult, în noul Consiliu Director și-au făcut loc șapte (din opt) nume noi, acesta cuprinzând acum pe Marius Botea (antrenor Baia Mare), Marius Lazăr (arbitru, antrenor Zalău), Vladimir Bacșiș (fost conducător la Blaj), Lucian Năstase (arbitru internațional), singurul membru confirmat, Nicoleta Gontea (conducător Medgidia), Silvian Lungu (fost arbitru internațional), Mihai Ioanovici (observator FRV) și Marius Stâncel (om de afaceri).

Odată cu spectaculoasele și, în parte, nescontatele modificări valabile din acest moment, se speră la schimbări benefice la nivel de viziune, management și marketing în voleiul românesc. Rămâne doar ca perioada dificilă prin care (sperăm să) trecem să fie de cât mai scurtă durată, iar condițiile de disputare a întrecerii să fie clare.  Deocamdată, e sigur că meciurile din 10 octombrie programate în Cupa României au fost amânate, iar startul și sistemul de desfășurare al campionatului (este posibil să se treacă de la etape săptămânale la turnee de patru echipe) vor fi stabilite în această săptămână.

Oricum, nu uitați, fiți alături de volei! 

Dan H. BRUDIU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.