Moartea nu bate la ușă de două ori!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Propaganda naționalistă a inoculat în conștiința mea imaginea idilică a României, în contextul geopolitic al vremurilor pe care le traversăm. Țara era asemuită cu o căprioară care paște într-o poieniță, iar în codrul întunecat lupi fioroși stau pregătiți să o sfâșie.

În timp ce eu îmi smulgeam părul din cap de disperare, apărea neînfricatul românaș, născut din spuma laptelui. Înarmat doar cu un ciomag, voinicul era pregătit să-și jertfească viața pentru apărarea patriei mumă. Mi se dădeau nenumărate exemple în care bărbații neamului ieșeau cu pieptul gol în fața dușmanului, iar acesta, speriat de vitejia lor, fugea mâncând pământul.

Eu nu zic că nu o fi fost așa, dar zilele trecute, când ditamai ministrul de interne a adus la cunoștință, cu sfială, poporului virusat, Ordonanța Militară Nr. 2, mi-am dat seama că ceva nu este în regulă pe plai. Mi s-a explicat cu lux de amănunte că, de fapt, măsurile trebuiau să fie mult mai drastice, dar se cer aplicate gradual și spuse cu duhul blândeții, ca să nu se sperie poporul.

Păi, măi frățicule, unde sunt vitejii de altădată? Unde mai pui că Ordonanța nu cerea să mergem pe câmpul de luptă, ci să stăm în casă, la căldurică, până trece Coana Pandemia. Știu că această pandemie va zdruncina din temelie nu doar societatea, dar și celula ei de bază, familia.

Starea de izolare creează tensiuni, dar nu avem altă soluție. Cu toate că nu departe de noi, populația Italiei este decimată de nenorocitul ăsta de virus, guvernanții, ca să nu sperie nația, nu au curajul să spună lucrurilor pe nume. Păi vă spun eu, vitejii mei. Chestia e nasoală!

Pandemia umblă dezlegată pe stradă și noi alergăm prin magazine să ne umplem frigiderele. Negustorii au săltat prețurile și își freacă mâinile de bucurie când le golim rafturile. Peste câteva săptămâni se vor termina banii din pușculiță și atunci să vezi distracție, nenicule! Inconștiența și indisciplina au ajuns la cote alarmante.

Sistemul sanitar e la un pas de colaps și noi fugim prin magazine să căutăm drojdie. Personalul medical cade la datorie, răpus și de inconștiența guvernanților, care, ani de zile, au neglijat acest sistem. În spitale se întâmplă adevărate drame, iar nouă ne este greu să stăm în casă.

Nu vreau să creadă cineva că aș dori inducerea sentimentului de frică în rândul cititorului. Atrag doar atenția că și noi, cetățenii, trebuie să fim responsabili și să înfruntăm cu demnitate furtuna vieții care s-a abătut asupra noastră. Să înțelegem gravitatea momentului și să ne păzim singuri pe cât posibil, pentru că moartea nu bate la ușă de două ori!

Dan TIMARU

Despre admin 6703 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.