Cum acționează Primăria Făget pentru a veni în sprijinul persoanelor vârstnice

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Primăria Orașului Făget a pus în practică un plan de măsuri pentru a veni în sprijinul persoanelor vârstnice (peste 65 de ani) din Făget și satele aparținătoare, care locuiesc singure și se află în imposibilitatea de a se aproviziona cu produse alimentare sau de igienă.

Prin cea mai recentă Ordonanță Militară, s-a stabilit ca primăriile să identifice persoanele singure de peste 65 de ani și să vadă de ce ajutor au nevoie.

„Noi, anticipând această hotărâre, am făcut acest lucru încă de acum o săptămână. În aceste trei zile, adică luni, marți și miercuri, se va lua legătura cu toate persoanele de pe liste pentru a le identifica problemele. Dacă sunt persoane în această situație și nu au fost contactate până joi, sunt rugate să sune la nr. 0722.576.278 (Margheș Marsilia). Cei din oraș vor fi contactați de către angajații primăriei, iar cei din satele aparținătoare de către consilieri locali. Chiar dacă nu au probleme, vor schimba numere de telefon cu angajatul sau consilierul local care le-a fost repartizat, pentru a semnala orice problemă care apare”,

a spus Marcel Avram, primarul Orașului Făget.

Până marți, 24 martie 2020, reprezentanții Primăriei Făget au reușit să identifice persoanele singure de peste 65 de ani din Făget și satele aparținătoare și să ia legătura cu ele pentru a le afla problemele.

„Am identificat persoanele singure de peste 65 de ani din Făget și satele aparținătoare. În această perioadă se ia legătura cu ele pentru a le afla problemele. Pe sate, consilierii locali repartizați iau legătura și cu preoții și pastorii pentru a avea o situație cât mai exactă. S-au format 3 echipe de suport pentru persoanele vârstnice, după cum urmează: 1) Centru și Telep: persoană de contact Berzava Simona: 0723.806.412, echipa din teren Szombat Zoltan și Ardelean Sergiu. 2) Partea Românească: persoană de contact Lazarescu Alina: 0736.354.566, echipa din teren Avramescu Claudiu și Lungu Vasile. 3) Sate aparținătoare: persoană de contact Hander Carmen: 0727.310.329, echipa din teren Becea Ioan și Bunda Vasile. De asemenea, pentru cei din satele aparținătoare, persoane de contact rămân și consilierii locali”,

ne-a declarat Marcel Avram, primarul Orașului Făget.

Cei care nu au fost contactați până joi, sunt rugați să ia legătura cu persoana de contact corespunzătoare zonei sau cu Margheș Marsilia (0722.576.278).

Cum se procedează la Făget? Persoanele care nu se pot deplasa sau nu are cine să le facă cumpărăturile, în cazul unei eventuale restricții, informează persoana de contact, iar echipa din teren le face cumpărăturile și îi ajută cu ce au nevoie. Odată stabilit contactul cu echipele din teren, se va ține legătura direct cu acestea.

„Pentru a vă proteja cât mai bine, echipele din teren au un fond de bani, vă cumpără ce aveți nevoie, vă aduc cumpărăturile și bonul acasă, iar dumneavoastră plătiți atunci. De asemenea, nu vom lăsa deoparte cazurile sociale care chiar au nevoie de ajutor. Majoritatea sunt identificate, dar dacă nu le cunoaștem, vă rog să anunțați persoana de contact din zona corespunzătoare”,

a ținut să precizeze primarul Marcel Avram, care a adăugat:

„Mulțumesc tuturor celor care s-au oferit să ne ajute, dar cel mai important acum este să stați acasă! Îi asigur încă o dată pe toți cetățenii că se pot bizui pe mine și că nu lăsăm pe nimeni în urmă! Cu ajutorul lui Dumnezeu vom trece împreună și peste această încercare!”.

Primarul Marcel Avram le mulțumește făgețenilor pentru spiritul civic de care dau dovadă în aceste zile și le cere să fie responsabili în continuare. Mai mult, și-a pus la dispoziția lor propriul număr de telefon, în caz că vor avea nevoie de sprijin în aceste zile de cumpănă.

„Dragi făgețeni! Vreau să vă mulțumesc astăzi tuturor pentru spiritul civic de care dați dovadă în aceste zile! Mă bucur că majoritatea dintre dumneavoastră ați înțeles gravitatea momentelor prin care trecem.

Le mulțumesc pentru înțelegere și patronilor de unități care au fost nevoiți să își închidă sau restricționeze activitatea și sunt de părere că guvernul trebuie să gândească un set de măsuri compensatorii pentru aceștia.

Toate cererile și sesizările pentru toate compartimentele primăriei se pot depune și online, accesând primariafaget.ro.

De asemenea, primăria a identificat toate persoanele vârstnice sau bolnave care sunt singure, din orașul Făget și satele aparținătoare, pentru a le putea ajuta în caz de nevoie. La nivelul UAT Făget NU avem nici un caz confirmat de COVID-19.

Persoanelor aflate în izolare le adresez rugămintea de a respecta perioada de 14 zile pentru binele lor, familiilor lor și a tuturor cetățenilor! Elevii să nu trateze această perioadă ca pe o vacanță, ci să încerce sa rămână la domiciliu.

Chiar dacă riscul de a face forme severe ale bolii este mai mic la cei tineri, ei pot fi purtători și transmițători de virus. Tuturor vă adresez rugămintea de a evita cât mai mult deplasările, în afara celor strict necesare, de a evita locurile aglomerate, de a respecta normele de igienă și, bineînțeles, de a sta acasă pe cât posibil.

Vă rog ca în această perioadă să fim responsabili, să rămânem OAMENI și să nu facem nici un lucru de care mai târziu să ne fie rușine. Vă asigur de implicarea mea totală și m-aș bucura ca fiecare făgețean să simtă că se poate bizui pe mine în aceste momente de încercare!

Numărul meu de telefon, pentru cei care nu îl au, este 0733.026.383. Răspund la toate telefoanele, iar dacă nu pot în vreun moment, revin în cel mai scurt timp. De asemenea, aveți numerele celor doi colegi din primărie care fac parte din Comitetul Local pentru Situații de Urgență: Avramescu Claudiu: 0723.203.558 și Careja Dorel: 0736.430.151.

Vă mulțumesc tuturor încă o dată. Dumnezeu să ajute Făgetul și România!”,

a scris Marcel Avram, primarul Orașului Făget, pe pagina sa de Facebook.

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.