Mitropolitul Banatului le propune primarilor să construiască măcar o casă pe an

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Mitropolitul Banatului le propune primarilor să ridice cel puțin o casă pe an, pentru persoanele nevoiașe. Înaltpreasfinția Sa, Ioan, consideră că în acest fel ar putea fi redusă sărăcia.

„M-am întâlnit, de când sunt aici în Banat, cu mai mulți primari și i-am rugat să construiască măcar o casă pe an, în fiecare comună. S-ar putea face împreună cu biserica, cu primăria, cu credincioșii. Imaginați-vă dumneavoastră că în țara aceasta sunt vreo 3.200 de primării. Credeți că ar fi imposibil să se construiască în fiecare comunitate măcar o casă modestă cu două camere pe an? Într-un mandat de primar, de patru ani, în țara aceasta s-ar putea face peste 12.000 de case. Încet, încet, am scoate mulți oameni din sărăcie”, a spus mitropolitul Banatului.

Mitropolitul Banatului a făcut aceste declarații în satul Cornești, unde a sfințit casa ridicată pentru o familie cu 6 copii, din banii strânşi din donaţii, cu sprijinul enoriaşilor şi al preotului paroh Ionel Popescu. Construcția a fost finalizată, dar mai trebuie mobilate camerele. Investiţia s-a ridicat la peste 180 de mii de lei.

Nicolae SILADE

Despre admin 6441 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.