Mitropolitul Banatului le propune primarilor să construiască măcar o casă pe an

Share Button

Mitropolitul Banatului le propune primarilor să ridice cel puțin o casă pe an, pentru persoanele nevoiașe. Înaltpreasfinția Sa, Ioan, consideră că în acest fel ar putea fi redusă sărăcia.

„M-am întâlnit, de când sunt aici în Banat, cu mai mulți primari și i-am rugat să construiască măcar o casă pe an, în fiecare comună. S-ar putea face împreună cu biserica, cu primăria, cu credincioșii. Imaginați-vă dumneavoastră că în țara aceasta sunt vreo 3.200 de primării. Credeți că ar fi imposibil să se construiască în fiecare comunitate măcar o casă modestă cu două camere pe an? Într-un mandat de primar, de patru ani, în țara aceasta s-ar putea face peste 12.000 de case. Încet, încet, am scoate mulți oameni din sărăcie”, a spus mitropolitul Banatului.

Mitropolitul Banatului a făcut aceste declarații în satul Cornești, unde a sfințit casa ridicată pentru o familie cu 6 copii, din banii strânşi din donaţii, cu sprijinul enoriaşilor şi al preotului paroh Ionel Popescu. Construcția a fost finalizată, dar mai trebuie mobilate camerele. Investiţia s-a ridicat la peste 180 de mii de lei.

Nicolae SILADE

510

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.