Misterul avionului încărcat cu 5 milioane de dolari și 100 de kilograme de aur fals pe care nu le vrea nimeni

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Un avion privat care avea la bord peste 5 milioane de dolari în numerar, aur fals, arme și muniție se află în centrul unei anchete în capitala Zambiei, Lusaka. Toată lumea știe că aeronava a zburat din Cairo și a aterizat în Zambia, dar nimeni din Egipt sau Zambia nu admite că a închiriat avionul sau că deține conținutul acestuia.

Unii dintre zambienii reținuți au fost acuzați de spionaj și obținere de bani cu ajutorul unor falsuri. Egiptenii nu au fost încă puși sub acuzare. Câțiva dintre ofițerii care au intrat în avion sunt acum anchetați pentru că ar fi primit până la 200.000 de dolari fiecare de la cetățenii egipteni aflați la bordul avionului.

Când s-a aflat de tranzacție, o altă echipă de securitate a intrat în avion și i-a arestat pe cei din interior.

Probabil că suspecții n-au putut explica ce făceau cu milioane de dolari cash, mai multe pistoale, 126 de cartușe și ceea ce părea mai mult de 100 kg de lingouri de aur. Dar lingourile de aur erau false.

La început, poliția a spus că a găsit 11 milioane de dolari, apoi 7 milioane de dolari, iar în cele din urmă că e vorba de de 5,7 milioane de dolari. O posibilă explicație ar putea fi relatările conform cărora jumătate din sumă a fost scoasă din avion înainte de sosirea echipei care a făcut arestările.

Bărbatul care ar fi transportat sacii cu aur fals în avion a devenit între timp denunțător și ajută poliția din Zambia să ancheteze acest caz. Se pare că înalți oficiali militari și oameni de afaceri din Egipt, de teamă că regimul președintelui Sisi s-ar putea prăbuși, au încercat să-și scoată banii din țară.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.