Miss Univers 2021 a fost încoronată. Aleasa este Andrea Meza, Miss Mexico

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Finala competiţiei Miss Univers 2021 a avut loc pe 16 mai 2021, în Florida, SUA. Gala a fost găzduită de Mario Lopez (47 de ani) şi de Olivia Culpo (29 de ani), Miss Univers 2012. Show-ul l-a avut invitat special pe artistul Luis Fonsi (43 de ani).

Andrea Meza, Miss Mexico, a fost încoronată Miss Univers 2021. Locul al doilea a fost ocupat de Julia Gama, Miss Brazilia, locul al treilea de Janick Maceta del Castillo, Miss Peru, iar locul al patrulea de Adline Castelino, Miss India. În runda ultimelor declaraţii, Miss Mexico a fost întrebată ce părere are despre schimbarea standardelor de frumuseţe.

„Trăim într-o societate care este din ce în ce mai avansată. Aşa cum am avansat ca societate, am avansat şi în privinţa stereotipurilor. În prezent, frumuseţea nu constă doar în felul în care arătăm. Pentru mine, frumuseţea radiază nu doar datorită spiritului nostru, ci şi datorită inimilor noastre şi felului în care ne comportăm. Nu permite nimănui să-ţi spună că nu ai valoare.”

Înaintea acestei runde, Andrea Meza a fost întrebată care crede ea că ar fi fost maniera perfectă de a gestiona situaţia complicată creată de COVID-19.

„Nu cred că există o manieră perfectă pentru a face faţă unei situaţii atât de dificile cum este COVID-19. Cu toate acestea, cred că aş fi cerut izolarea la domiciliu înainte ca atât de multe vieţi să fie pierdute. Nu ne permitem să pierdem vieţi. Trebuie să avem grijă de oamenii noştri. De aceea aş fi luat măsurile acestea încă de la început.”

Înainte ca show-ul să înceapă, Paula M. Shugart, preşedinta Organizaţiei Miss Univers, a abordat problema pandemiei şi a explicat maniera în care competiţia s-a asigurat că toţi participanţii sunt protejaţi.

„Am petrecut luni planificând şi pregătind măsurile de siguranţă pentru a putea susţine această ediţie Miss Univers – una memorabilă, specială şi inovatoare.”

74 de tinere din 74 de ţări şi teritorii au concurat în cadrul acestei ediţii Miss Univers. Dintre acestea, 21 au intrat în etapa finală. După runda costumelor de baie, 10 concurente au trecut în runda rochiilor de seară. Apoi doar cinci concurente au fost selectate pentru runda întrebărilor şi răspunsurilor. Ultima competiţie Miss Univers a avut loc în 2019.

Zozibini Tunzi, Miss Africa, a fost cea care a câştigat marele premiu. Pe locul doi a fost Rico Madison Anderson, Miss Puerto Rico, şi pe locul al treilea Sofía Aragón, Miss Mexico. Zozibini a impresionat cu răspunsul la întrebarea: „Care este cel mai important lucru pe care fetele din zilele noastre ar trebui să îl înveţe?”. Miss Africa a spus:

„Cred că cel mai important ar fi să le învăţăm să conducă. Asta le lipseşte tinerelor fete şi femei de ceva timp. Nu pentru că nu ne-am dori noi asta, ci pentru că aşa am fost etichetate de către societate. Eu cred că suntem cele mai puternice fiinţe din lume”.

          Carmen BIZĂU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.