Ministrul Dezvoltării, în discuții cu primarii din Timiș

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației,  Cseke Attila, a participat vineri la Palatul Administrativ, la o întâlnire cu primarii din județul Timiș.

La discuții au fost Zoltan Nemeth, prefectul județului Timiș, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, Andrei Molnar, subprefectul județului Timiș, și Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJT.
Temele abordate s-au referit la fondurile care ar putea ajunge în Timiș, inclusiv pe PNDR.

Ministrul Dezvoltării a vorbit despre provocarile cu care s-a confruntat de cand a preluat mandatul, dar și despre prioritățile pe care le-a setat pentru acest mandat. Printre aceastea, se numără realizarea unui nou cod urbanistic de amenajare a teritoriului, introducerea ghișeului unic pentru obținerea autorizațiilor de construcții, astfel încât, pentru obținerea unei autorizații de construcție, cetățenii sau firmele sau nu mai fie nevoiți să treacă pe la mai multe ghișee ale mai multor instituții.

Totodată, Cseke Atilla a comnunicat că primul act normativ de construcții care se va aproba chiar săptămâna viitoare este legat de construcțiile de creșe.
Pe partea de administrație, ministrul a punctat intenția de modificare a Codului administrativ, care, la doi ani de la punerea în aplicare, s-a dovedit că are unele lacune.

Alte priorități ale ministerului se referă la:

– Modificarea modului de ocupare a posturilor de arhitect șef ale UAT-urilor și consiliilor județene
– Prețurile blocurilor ANL
– Reglementarea normelor metodologice pe redevențe
– Atestarea domeniului public
În ceea ce privește dezvoltarea, ministrul a precizat ca priorități:
– Cadastru pentru a cărui finanțare se pun la dispoziție atât fonduri europene, cât și finanțare din bugetul de stat.
– Program de finanțare a planurilor urbanistice general.

Totodată, ministrul a afirmat că se lucrează la un caiet de sarcini pentru achiziții de microbuze școlare, în număr foarte mare, astfel încât să poată fi înlocuit parcul auto de microbuze școlare, fiind vorba de peste 2000 de microbuze electrice.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.